Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gelu Cosma, Kinetic Sport Medicine: „Am deschis cea mai moderna clinica de recuperare medicala din Romania si chiar din sud-estul Europei”

0

Clinica de recuperare medicala Kinetic Sport Medicine s-a mutat in luna noiembrie a.c. intr-un spatiu modern, cu suprafata de 500 mp, situat pe Str. Nicolae Caramfil nr. 85A, etaj 2, sector 1, Bucuresti.   

Servicii de excelenta pentru pacienti

„Aceasta schimbare era necesara pentru a putea oferi servicii de excelenta pentru pacientii nostri, incepand de la dotarile si calitatea serviciilor pe care le oferim si pana la asigurarea unui confort superior in timpul tratamentelor de recuperare”, a declarat Gelu Cosma, fizioterapeut si managerul clinicii Kinetic Sport  Medicine.

Sala de kinetoterapie beneficiaza de un spatiu generos de 200 mp si este dotata la cele mai exigente standarde de siguranta si calitate in domeniul recuperarii medicale. Kinetic Sport Medicine dispune, de asemenea, de 15 cabinete individuale de tratament. Echipamentele si accesoriile din dotare ofera posibilitatea efectuarii unor exercitii complexe de gimnastica medicala si fizioterapie, pentru o recuperare mult mai eficienta si mai rapida.

kinetic

Tratamente de recuperare personalizate, pentru o recuperare mai rapida

„La noi in clinica vin foarte multi sportivi de performanta, de la tenismeni si fotbalisti pana la gimnasti si dansatori, insa vin si persoane care practica sportul ocazional sau doar in timpul liber sau chiar persoane sedentare. In cazul sportivilor de performanta, timpul necesar recuperarii fizice este foarte important. Dar la fel de importanta este o recuperare eficienta si in cazul celorlalti pacienti, pentru a-si putea recapata in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii forma fizica atat de necesara in desfasurarea activitatilor de acasa sau de la serviciu”, a adaugat Gelu Cosma.

Abordarea Kinetic Sport Medicine se bazeaza pe tratamente de recuperare individualizate, in functie de starea de sanatate si stilul de viata al fiecarui pacient in parte.

Fiecare tratament incepe printr-o evaluare completa a aparatului locomotor

„Fiecare protocol de tratament incepe printr-o evaluare completa a aparatului locomotor, iar pe parcursul sedintelor de tratament au loc re-evaluari periodice, pentru a monitoriza evolutia pacientilor si pentru a ajusta protocolul de tratament, daca este cazul. Evaluarea propriu-zisa a aparatului locomotor dureaza aproximativ 20 de minute si include efectuarea unui testing articular si a unui testing muscular. In anumite situatii, efectuam si o ecografie musculo-scheletala. De asemenea, evaluarea este urmata si de o prima sedinta de tratament, astfel incat pacientul pleaca de la noi din clinica cu informatii detaliate si o viziune clara asupra intregului proces de recuperare, precum si o perspectiva obiectiva cu privire la etapele tratamentului recomandat”, a precizat Gelu Cosma.

kinetic 2

Tratamente de recuperare cu eficienta si rezultate dovedite clinic

In cadrul clinicii Kinetic Sport Medicine se abordeaza cu succes tratamente de recuperare sportiva si medicala prin terapia manuala, un complex de tehnici de kinetoterapie, fizioterapie, stretching si masaj a caror eficienta si rezultate au fost dovedite clinic si sunt practicate in cele mai dezvoltate tari ale lumii: Japonia, Statele Unite ale Americii, Australia, Spania.

Dispunem de toate mijloacele pentru a ajunge, impreuna cu pacientii nostri, la realizarea cu succes a obiectivelor propuse, cum ar fi: relaxarea, diminuarea durerilor musculare sau articulare, corectarea posturii si a aliniamentului corpului, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei si a rezistentei musculare, reeducarea mersului, imbunatatirea coordonarii, a controlului si a echilibrului, corectarea deficitului respirator, antrenamentul la efort sau imbunatatirea sensibilitatii.

Echipamentele din dotarea clinicii permit efectuarea unor proceduri complexe de fizioterapie

Echipamentele de fizioterapie din dotarea clinicii permit efectuarea unor proceduri complexe de electroterapie si electrostimulare, terapie cu vacuum, laserterapie, terapie cu ultrasunete, shockwave, terapie TECAR  (hipertermie), heat therapy (terapie cu caldura), crioterapie (terapie cu gheata) si crio-ultrasound (terapie cu gheata si ultrasunete).

Cea mai moderna clinica de recuperare medicala din Romania si chiar din Europa de Sud-Est

„Aparatura medicala si tehnologia de ultima generatie de care dispunem, precum si o echipa tanara si dinamica, formata din kinetoterapeuti cu o experienta impresionanta si cursuri de specializare realizate la institutii de prestigiu din Romania si din strainatate sunt factori determinanti care contribuie la reusita tratamentelor noastre de recuperare. Kinetic Sport Medicine este in momentul actual cea mai moderna clinica de kinetoterapie si fizioterapie din Romania si chiar din Europa de Sud-Est”, a declarat Gelu Cosma.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.