Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gaudeamus: Vedetele şi scriitorii au adunat 5.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer

0

Limonada lui Iulian a strâns în cele 4 zile ale Târgului de Carte Gaudeamus peste 22.000 de lei din donaţii. Banii  vor ajunge la secţia de Oncologie Pediatrică a Spitalului Marie Curie.

Scriitori români şi străini de la Gaudeamus şi vedete din showbizul autohton au participat vineri (22 noiembrie) şi sâmbătă (23 noiembrie) la cel mai mare maraton de limonadă din România.

Aceştia au stors lâmâi şi au vândut limonadă la Târgul de Carte Gaudeamus, alături de echipa Asociației BENEVA, condusă de Iulian Văcărean, strângând o sumă impresionantă de bani şi oferind astfel, la final de an, un cadou mare copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie.

Bogdan Costin

În cele două zile de maraton de limonadă, la standul Limonada lui Iulian au fost prezente vedete precum Andreea Marin şi echipa ei de la emisiunea „Preţuieşte Viaţa“, Anda Adam, Cristina Cioran, Bianca Ioniţă, Carmen Negoiţă, Florentina Opriş şi designerul Mihaela Drafta. De asemenea, scriitorii care s-au alăturat cauzei lui Iulian Văcărean au reuşit să adune cititori însetaţi la stand şi să le ofere, în schimbul unor donaţii, limonadă cu suflet. Astfel, Grigore Cartianu, Cezar Paul Bădescu, Dan C Mihailescu, Marius Chivu, Bogdan Costin, Radu Paraschivescu, Diana Ursachi şi autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold au fost prezenţi rând pe rând toată ziua de sâmbătă la standul Limonada lui Iulian.

„Sunt impresionat de dăruirea tuturor celor care au facut limonadă cu aceeaşi pasiune ca noi, având în minte şi în suflet suferinţa copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie. Aş vrea să le mulţumesc tuturor! Cu banii strânşi vom cumpăra catetere şi vom dota secţia de Oncologie Pediatrică cu aparatură medicală, dar vom lua şi ceva cadouri pentru cei mici. Gaudeamus este un eveniment important pentru noi an de an, dar proiectul nostru nu se opreşte aici. În perioada următoare ne veţi găsi în multe alte locuri, ducând mai departe cauza noastră“, a afirmat Iulian Văcărean.

Lămâile care au fost stoarse şi oferite vizitatorilor de la Gaudeamus sub formă de limonadă au fost donate de Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Florentina Opris, Bianca Ionita, Carmen Negoita, Mihaela Drafta, Anda Adam si Andreea Marin

Tot în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, vizitatorii care au cumpărat cărţi de o anumită sumă de la editurile Nemira şi All au primit vouchere pentru limonadă de la standul Limonada lui Iulian. La finalul târgului, toate voucherele au fost transformate în cărţi donate celor mici.

Utilizatorii de Facebook pot susţine cauza lui Iulian Văcărean accesând linkul https://www.facebook.com/limonada.lui.iulian şi împărtăşind cu ceilalţi povestea lui.

 

Despre Iulian Văcărean

De mai bine de 3 ani, Iulian vinde limonadă în cadrul unor evenimente diverse, culturale sau sociale, precum Street Delivery, Femei pe Mătăsari şi Gaudeamus. Tot banii obţinuti din vânzarea limonadei sunt folosiţi pentru dotarea secţiei de Oncologie Pediatrică din cadrul Spitalului Marie Curie. Astfel, de-a lungul timpului Iulian a strâns zeci de mii de euro din vânzarea Limonadei caritabile făcându-le copiilor bolnavi viaţa un pic mai uşoară.

Din nefericire, poveste copiilor bolnavi cu care intră în contact zi de zi a avut un ecou şi în viaţa lui personală: mama lui s-a stins din viaţă din cauza unei forme nemiloase de cancer în urmă cu câţiva ani, având ca ultimă dorinţă ca volumul ei de poezii să fie publicat. Prezenta lui Iulian la Gaudeamus nu a fost întâmplătoare, iar cele două motive sunt clare: să stoarcă un număr impresionant de lămâi pentru a reuşi să susţină mai departe cauza micuţilor bolnavi, dar şi lansarea volumul de poezii al mamei sale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.