Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Game Heroes, concert cu muzică din jocuri video în interpretarea Orchestrei Naționale Radio

0

Evenimentul cultural al săptămânii: 3 zile până la concertul Game Heroes în interpretarea Orchestrei Naționale Radio

În cadrul evenimentului va avea loc și un concurs de creație muzicală, iar publicul va fi invitat să facă parte din juriu

Vineri, 4 mai 2018, începând cu ora 19:00, la Sala Radio, va avea loc Game Heroes, un concert cu muzică din jocuri video, organizat de Goethe-Institut și Radio România. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională Radio și va găzdui și un concurs de creație muzicală dedicat tinerilor compozitori. Câștigătorul va primi ca premiu un internship de sound design oferit de Amber Studio.


Concurenții au fost selectați în urma unui workshop de compoziție muzicală inspirată din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Națională de Muzică București.
Bogdan Pintilie, Ionuț Teodorescu și Victor Filip, cei trei concurenți, vor prezenta trei lucrări muzicale noi realizate pentru trailer-ul jocului Dreams. Câștigătorul va fi ales pe bază de vot. Juriul va fi format din Adrian Lăscățeu (Gameloft), Nicolae Berbece (Those Awesome Guys), Valentina Dediu (Universitatea Națională de Muzică București), Ștefan Geiger (dirijor) și public.

Game Heroes este un concert de muzică simfonică inspirată din jocurile video care va fi susținut de către Orchestra Națională Radio sub bagheta dirijorului Ștefan Geiger. În cadrul acestui concert vor fi interpretate lucrări muzicale originale a cinci compozitori celebri precum Benny Oschmann, Ari Pulkkinnen, Garry Schyman, Koji Kondo și Yasunori Mitsuda, cărora li se vor alătura alți șapte tineri compozitori cu lucrări noi realizate pentru trailere de jocuri precum The Legend Of Zelda: Skyward Sword, Super Mario 3D World și Dreams.

Programul complet al concertului:

Lucrări originale

  • Benny Oschmann – The Raven – Legacy Of A Master Thief. Overture;
  • Ari Pulkkinnen – Angry Birds;
  • Garry Schyman – Bioshock 2.Suite;
  • Koji Kondo – Super Mario Bros Medley/ live gaming cu Malternativ;
  • Yasunori Mitsuda – Chrono Cross. Suite.

Lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori:

  • Konstantin Kemnitz / Dominik Schuster – The Legend Of Zelda: Skyward Sword;
  • Robin Becker / Levente Kovacs – Super Mario 3D World;
  • Bogdan Pintilie / Ionuț Teodorescu / Victor Filip – Dreams.

Bilete

Game Heroes va avea loc în București, pe data de 4 mai 2018, la Sala Radio, pe strada General H.M. Berthelot nr. 60-64. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, la oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate pe bilete.ro și casa de bilete a Sălii Radio. Prețul unui bilet diferă în funcție de categoria selectată: categoria 1 – 30 Lei, categoria 2 – 25 Lei, categoria 3 – 20 Lei. Prețul pentru elevi, studenți și pensionari este de 12 Lei.

Despre Orchestra Națională Radio
Profilul, repertoriul și istoria Orchestrei Naționale Radio se definesc de aproape un secol de cultură națională pe planul creației, interpretării și difuzării muzicii în România.
Critica muzicală românească și internațională subliniază valoarea acestei formații valoroase în cadrul vieții concertistice contemporane, asemenea orchestrelor de tradiție ale Radiodifuziunilor lumii, cu un profil de unicat în dialogul cu publicul, muzicienii și formațiile simfonice românești.

Despre Goethe-Institut
Goethe-Institut este instituția culturală a Republicii Federale Germania, care promovează cultura germană la nivel mondial. Organizația promovează cunoașterea limbii germane în străinătate și cultivă cooperarea culturală internațională. Programele culturale și pedagogice facilitează participarea la viața culturală, consolidează dezvoltarea structurilor societății civile și promovează mobilitatea pe plan mondial.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.