Galeria Sector 1, o nouă locație pe harta artei contemporane, se deschide cu o expoziție a unui grup de artiști din școala clujeană

0

Sector 1, cea mai nouă galerie de artă contemporană din București, îi așteaptă pe cei interesați la prima expoziție care va marca începutul unui program bine articulat într-un cadru ce concurează cu spațiile multor galerii celebre din afara țării. Expoziția, cu sprijin curatorial oferit de Bogdan Iacob, va putea fi vizitată începând cu data de 16 iunie 2017, ora 11:00.

2

Intitulată The exquisite corpse drinks the new wine, expoziția reunește lucrările a opt artiști contemporani care propun o analiză a celor mai noi demersuri în pictura actuală. Radu Băieş, István Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Şerban și Ioan Sbârciu își desfășoară cu toții activitatea în Cluj Napoca – un oraș ce a devenit în ultimul timp, într-o manieră destul de spectaculoasă, unul dintre punctele importante de pe harta lumii artistice internaționale contemporane.

 

Artiștii prezentați în The exquisite corpse drinks the new wine fac parte din generații diferite, cu toții împărtășesc o credință fermă în importanța și relevanța contemporană a picturii, în valoarea și semantica acesteia, precum și o apreciere fără rezerve a virtuozității tehnice și a frumuseții vizuale, pe care le asumă ca deziderate esențiale ale demersurilor lor artistice. Fiecare dintre ei posedă o personalitate artistică distinctă, diferențe de ton și mod în abordarea temelor și stiluri picturale clar si profund delimitate, transformând viziunea de ansamblu a expoziției într-o autentică provocare.

 

Titlul expoziției, care parafrazează o celebră acțiune colectivă și o manieră de lucru suprarealistă, constituie, de asemenea, o caracterizare metaforică, indirectă, dar adecvată pentru statutul contemporan al picturii în sine.

 

Intensitatea lucrărilor prezente în expoziție pleacă de la convingerea artiștilor că pictura funcționează și azi ca un mijloc expresiv versatil și prețios pentru a descrie și a conferi un sens simbolic realității exterioare, precum și pentru a explora angoase personale, pentru a da formă reveriilor individuale și pentru a întrupa sentimente și idei.

 

Expoziția va putea fi vizitată începând cu data de 16 iunie 2017, ora 11:00, pe Strada Băiculești, numărul 29, sector 1, București (în incinta Combinatului Fondului Plastic).

 

 

 

 

 

 

Despre Sector 1

 

Sector 1 este o galerie de artă contemporană, care funcționează ca un spațiu ce își dorește să contribuie la evoluția elitei artistice contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri.

 

Galeria găzduiește pe de-o parte operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinara iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.

 

 

Contact:

Georgiana Petcu

PR Director Dăescu Borțun Olteanu

georgiana.petcu@dbopeople.ro | +40 737 551 227

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.