Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galeria neconventionala Celula de arta aduce doua expozitii in Bucuresti, in luna februarie

0

Nu tot timpul lucrarile de arta stau cuminti, pe peretii muzeelor si in spatiile de expunere special gandite, asteptand publicul avizat sa le faca o vizita. Cateodata arta iese in strada, face galagie si trage de maneca biciclistii, curierii si trecatorii grabiti. Cam de acest fel sunt lucrarile expuse la micuta galerie neconventionala Celula de arta, din B-dul Carol nr. 53, care a pregatit in luna februarie doua expozitii care intorc privirile.

Cei care ce au drum pe B-dul Carol pot vedea, pana pe 18 februarie, lucrarile artistului bulgar Neno Belchev, adunate sub conceptul SHOW YOUR TONGUE!, ce isi propune sa exploreze actiunea de a scoate limba. Neno a inceput sa realizeze, la inceputul lui 2020, portrete dupa fotografii, fie ale prietenilor sau gasite pe internet, in care personajele scoteau limba, pornind de la faptul ca atat organul in sine este unic si caracteristic fiecarui individ, dar si ca actul spune multe despre individualitatea fiecaruia care o face. Astfel, acest gest care are multiple conotatii in diferitele culturi, de la unul erotic sau lipsit de respect pana la unul razboinic si chiar un salut, dar care nu este aproape deloc imortalizat in lucrari de arta, este explorat intr-o a treia iteratie, offline de aceasta data, a proiectului, dupa expozitiile online organizate de Galeria 8 din Varna si de Tempo Arts din UK.

Iar, de pe 22 februarie, poate fi vazuta lucrarea Aperitivo, in care tanara artista Ioana Cristodorescu transpune pictural ideea de sueta.

Aperitivo” este o lucrare inspirata de perioada in care am locuit si trait in Milano, Italia. Acest episod “milanez” m-a influentat foarte mult atat stilistic cat si pe plan personal in cautarea adevaratei directii artistice. Compozitia pleaca chiar de la idea de “Aperitivo” italian. Pofta de socializare era potolita prin acest “Aperitivo”, un pretext cu influente culinare, prin care italienii se deconectau in fiecare seara la un Aperol Spritz. “Aperitivo” nu este un loc ci o stare.”, povesteste Ioana.

Celula de arta este reprezentata de un spatiu cu deschidere stradala, ce isi propune sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje si astfel, pentru ca nu mai exista o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creatiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora pentru publicul stradal. Cu o prezenta de ~ 4 ani (2017 – 2021) pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut ~70 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri) si a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Noutatile din Celula de Arta se pot vedea pe Facebook si pe Instagram.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Catavencii, Spotmedia, Iqads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.