Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala United Way România 2015: „Schimbarea începe cu noi”

0

Fundația United Way România a prezentat miercuri, 13 mai, la Gala anuală a organizației, reuşitele din comunitate de anul trecut.

Pe scena celei de-a 10a ediţiei a Galei United Way au urcat companii şi donatori importanţi, voluntari, ONG-uri şi autorități care s-au implicat de-a lungul anului în proiectele susţinute de fundaţie, personalități care au promovat cauzele sociale, dar şi câţiva dintre oamenii pe care United Way îi ajută să aibă un viitor mai bun.

Pentru United Way a devenit o tradiție să premieze generozitatea și implicarea în comunitate. În acest an, evenimentul a stat sub semnul mesajului „Schimbarea începe cu noi” şi ne-am propus să arătăm tuturor că sunt o parte din impactul în comunitate şi în vieţile oamenilor pe care îi ajutăm.

Gala United Way - foto Dragos Onac (3)

Andreea Raicu a fost invitată pe scenă pentru a primi un premiu special alături de cei mai implicaţi voluntari şi alergători care au strâns fonduri pentru United Way la Maratonul şi Semi Maratonul Internaţional Bucureşti 2014.

Membrii Societății Tocqueville a United Way România, care oferă peste 10.000$ pe an în nume personal, au urcat pe scenă pentru a primi trofeele şi pentru a vorbi despre ceea ce îi motivează să se implice la un nivel atât de înalt.

United Way a premiat și cei mai implicați voluntari în programul de tutorat și mentorat, care au oferit din timpul și cunoștințele lor pentru a ajuta copii și tineri în dificultate. De asemenea, Președintele Boardului United Way România, Radu Florescu, a oferit două premii speciale unei familii care a reușit, cu ajutorul programului „Învață să reușești”, să își susțină patru copii în școală – fiul cel mare fiind deja la facultate – și Școlii gimnaziale nr. 126 din București, unul dintre partenerii noștri cei mai dedicați în programul Academia Profesorilor.

În 2014, United Way a reuşit să susţină peste 9.400 de oameni în dificultate, cu ajutorul a peste 60 de companii partenere, 3.000 de donatori – dintre care 40 Major Donors – şi peste 900 de voluntari. Toate eforturile şi implicarea lor au fost transpuse într-o poveste grafică de Paul Dumitru, care i-a invitat pe oaspeţi să îşi lase şi amprenta pe desenul final, simbolizând schimbarea pe care United Way o aduce în comunitate.

Gala United Way - foto Alex Damian

Un alt moment inedit al serii a fost povestea construită de Bogdan Grigore împreună cu invitaţii Galei şi provocarea lansată de el acestora: aceea de a folosi cadourile primite cu generozitate de Dacris, câte un selfie-stick personalizat, pentru a-şi face fotografii în grup imaginându-şi că sunt un tânăr care tocmai a intrat la facultatea dorită şi se bucură alături de familia sa.

“Trebuie să facem un efort în plus și să continuăm să investim în comunitatea în care trăim. Mulți oameni înțeleg greșit filantropia și cred că a dona înseamnă doar atât – un act de caritate. United Way înseamnă mai mult decât filantropie, înseamnă investiție – în educație, sănătate – o investiție care are un impact real asupra societății și a viitorului nostru. Când investim în comunitatea noastră, investim de fapt în noi înșine și în viitorul copiilor noștri”, a declarat Radu Florescu, Președintele Fundației United Way România.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul partenerilor GlaxoSmithKline, Kinstellar, KPMG, DLA Piper, Dacris, Raiffeisen Leasing, Stejarii Country Club şi Privileg Catering.

Evenimentul a fost prezentat de Alexandru Constantin şi Diana Bart (Prima TV) și s-a bucurat de prezența E.S. Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului în România, E.S. Park Hyo-sung, Ambasadorul Coreei de Sud în România şi E.S. Philippe Bekke, Ambasadorul Belgiei în România.

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească independentă, afiliată la United Way Worldwide. Misiunea noastră este îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă şanse egale la educaţie, sănătate şi un venit decent. Alături de 55 de companii, 2.800 de donatori şi 950 de voluntari, în 2013 United Way a ajutat aproximativ 7.800 de persoane în situaţii de risc din Bucureşti, Cluj şi Timişoara pentru a pune în practică principiul că „mai bine” nu poate exista decât dacă înseamnă „mai bine pentru toţi”.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.