Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala United Way a premiat peste 80 de organizatii și oameni care schimbă comunitatea în mai bine

0

Aseară a avut loc cea de-a XI-a ediție a Galei United Way România, în cadrul căreia oameni și organizații care schimbă comunitatea în mai bine au fost răsplătiți pentru rezultatele remarcabile de peste an, obținute prin implicarea în proiectele Fundației United Way România.

Evenimentul a avut loc pe 24 martie sub sloganul Play for children’s right to play, subliniind astfel importanța vitală a unei copilării lipsite de griji, a dreptului copiilor la dezvoltare și la o educație de calitate, astfel încât aceștia să se poată bucura de cel mai bun start în viață. Cu această ocazie, cei aproximativ 200 de participanți, reprezentanți ai sectorului privat, public și non-profit și-au reamintit de experiența esențială prin care copiii descoperă lumea: joaca.

Gala United Way 2016_Steven van Groningen (1)

La ediția din 2016, United Way România a acordat 83 de premii unui număr de 19 companii, 30 donatori individuali majori, 22 voluntari și fundraiseri din rândul directorilor de companii și ai angajaților din companiile partenere, precum și 9 reprezentanți ai instituțiilor publice, profesori și specialiști din sectorul non-profit. Căștigătorii au fost aleși dintr-un total de peste 100 de parteneri United Way : 55 de companii, peste 60 de organizații non-profit și instituții care susțin activitatea United Way România, precum și din rândul a peste 970 de voluntari care au contribuit cu timpul, cunoștințele și expertiza lor la misiunea United Way.

”La această a unsprezecea ediţie a Galei United Way România, suntem mândri să-i putem sărbători pe cei care ne ajută să construim un viitor mai bun şi care, prin realizările de anul trecut, ne duc mai aproape de lumea pe care ne-o dorim: o lume în care toţi copiii au dreptul să se joace, să meargă la şcoală şi să-şi atingă potenţialul maxim. O lume în care speranţa îşi găseşte cămin”, a declarat Cristina Damian, Director Executiv United Way România.

În 2015, contribuția în valoare de aproximativ un million de euro sub formă de donații și voluntariat a peste 3.000 de donatori individuali, 34 de donatori majori, 55 de companii, precum și a celor peste 970 de voluntari, a permis Fundației United Way România sa susțină peste 40 proiecte, îmbunătățind astfel condițiile de viață pentru peste 12.200 de persoane dezavantajate: copii, tineri, părinţi şi vârstnici – cu o treime mai mult faţă de anul anterior. Astfel, 6.909 de copii au fost sprijiniţi să îşi continue studiile şi să fie mai sănătoşi, 2.307 de tineri şi adulţi în dificultate au fost ajutaţi să îşi găsească locul în comunitate şi un drum în viaţă, iar 3.000 de vârstnici şi bolnavi au primit îngrijiri sociale, medicale şi astfel şansa la un trai decent şi liniştit. Aleasă de Forbes drept numărul 1 pe lista anuală a celor mai mari organizații de caritate din SUA, United Way cultivă spiritul generozității în România încă din 2004.

Gala United Way România este un eveniment cu o tradiție de 11 ani, dedicat atât persoanelor individuale, cât și companiilor, instituțiilor și organizațiilor non-profit care contribuie la misiunea United Way în România : aceea de a îmbunătăți calitatea vieții în comunitate, prin încurajarea donațiilor individuale, corporatiste și a voluntariatului.

Evenimentul a fost prezentat de Irina Păcurariu (TVR) și s-a bucurat de prezența E.S. Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei în România, E.S. Tamar Samash, Ambasadorul Israelului în România, a domnului Dean Thompson, Adjunct al Șefului Misiunii la Ambasada SUA în România, și a domnului Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial pentru Politică Internă.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul companiilor Genpact, GlaxoSmithKline (GSK) și Kinstellar.

Gala United Way 2016

Despre United Way România

Fundația United Way România susține programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor aflați în dificultate. Munca noastră se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. United Way România acționează ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.