Gala Societății Civile 2015: Au început înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediție

0

Gala Societății Civile, proiect inițiat în 2002 cu scopul promovării și premierii activității sectorului asociativ din România, a ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice care au derulat proiecte civice în ultimul an sunt invitate să se înscrie în cadrul competiției Gala Societății Civile până în data de 30 martie.

ONG-urile au la dispoziție 17 secțiuni în care își pot înscrie proiectele, exclusiv online, ale căror rezultate și schimbări generate pe termen mediu sau lung vor fi evaluate în funcție de mai multe criterii. Un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, jurnaliști, cercetători, sociologi, jurnaliști, personalități publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs vor nota proiectele între 1 aprilie și 8 mai.

Începând cu această ediție a fost introdusă o nouă secțiune-galerie, dedicată proiectelor organizațiilor de tip Think Tank. Aceasta nu face parte din competiție, ci are rolul de a facilita înțelegerea acestui concept. Proiectele înscrise aici vor fi promovate de către galasocietățiicivile.ro și institute.ro pentru a facilita înțelegerea conceptului și pentru a evidenția importanța acestui tip de proiecte pentru luarea deciziilor în domeniul politicilor publice.

Castigatori_GSC 2014_credit foto Roald Aron

În fiecare an, competiția se încheie cu Festivitatea de acordare a premiilor, singura seară dedicată sectorului neguvernamental, care reunește reprezentanți ai mediului asociativ, ai sectorului privat și din instituțiile publice centrale, din mediul politic, cât și din mass-media. Aceasta va avea loc la începutul lunii iunie, în București.

Cele douăsprezece ediții de până acum au adunat în total peste 1.700 de proiecte non-profit. La ediția de anul trecut, campania Bun venit pe lume!, implementată de către organizația Salvați Copiii România, a câștigat Marele Premiu. Bun venit pe lume! a avut ca obiective strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare și echipamente performanțe a maternităților din România, pentru salvarea bebelușilor născuți prematur. Scopul a fost reducerea cu 15% a mortalității infantile și a mortalității copiilor sub 5 ani, în perioada 2010 – 2015.

Mai multe informații despre modalitatea de înscriere sunt oferite pe site-ul proiectului: www.galasocietățiicivile.ro, în secțiunea Competiție.

LOGO NEW PANORAMIC

Gala Societății Civile este un proiect al Fundației “Gala Societății Civile”.

Susținătorii Galei Societății Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de nouă ani este partener principal, Fundația Vodafone România ca sponsor fondator, Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Avon România, BCR, Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution și Kaustik.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.