Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALA SENIORILOR 2012 premiaza cei mai activi seniori din Romania!

0

GALA SENIORILOR 2012

PREMIAZA CEI MAI ACTIVI SENIORI DIN ROMANIA

Caritas Romania, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, organizeaza Gala Seniorilor luni – 1 Octombrie  (Ziua Internationala a Persoanelor in Varsta), ora 18:30, la Teatrul Metropolis, strada Mihai Eminescu, nr.89, sector 2, Bucuresti.

Gala Seniorilor 2012, un eveniment unic in Romania, initiat de Caritas Romania cu ocazia Anului European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii,  este primul  care premiaza excelenta la varsta a treia și aduce in atentia publicului larg importanta continuarii activitatii si după varsta pensionarii.  Cei mai activi dintre seniori, in domenii ca educatie, cultura, sport, arta, voluntariat si nu numai, care au fost nominalizati pe platfoma web www.mereutanar.com,  vor fi premiati pentru modul de viata dinamic, pentru implicarea sociala și pentru activitatile extraordinare pe care le desfasoara la varste inaintate, oferind un exemplu optimist pentru generatiile mai tinere.

Pe 1 Octombrie, prin Gala Seniorilor, Caritas Romania marcheaza punctul culminant al campaniei Activ indiferent de Varsta, desfasurata la nivel national pe toata durata anului 2012.

Gazduit de Teatrul Metropolis, evenimentul reuneste personalitati marcante ale societății românești, precum: Maestrul Radu Beligan, D-na Margareta Paslaru, D-na Iolanda Balas Sotter, Seful Comisiei Europene la Bucuresti, Dl Niculae Idu, ambasadori, reprezentanti ai autoritatilor si ai societatii civile. Prezentatorii evenimentului sunt Maestrul Ion Besoiu si D-na Monica Davidescu.

Gala Seniorilor 2012 va cuprinde si momente artistice oferite de Baletul SOS Satele Copiilor, antrenat de D-na Gabriela Voinea in varsta de 73 de ani, de Qvartetul de Viori al Teatrului de Opereta Ion Dacian si de artista Claudia Negroiu, ce va interpreta selectiuni din spectacolul Remember Maria Tanase.

Accesul la eveniment se face pe baza de invitatie. Informatii despre eveniment pot fi obtinute de pe site-ul www.mereutanar.com si caritas.org.ro.

Sponsorii evenimentului sunt: Institutul de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan, Vodafone Romania, Farmec, Editura Nemira, Mega Image, Centrul de Nutritie Superfit, Centrul Medical Geriplusmed si Bioelemente.

***

Confederația Caritas Romania, organizatie neguvernamentala de tip retea cu o istorie de 20 ani, are rolul de a reprezenta la nivel national si international cele 10 organizatii Caritas active in Romania. Caritas abordeaza sistematic şi structurat problemele sociale ale comunitatilor raspunzand nevoilor persoanelor aflate in dificultate. La nivel national, organizatiile Caritas deruleaza programe de asistenta sociala complexa: ingrijire socio-medicala la domiciliu, pentru batrani şi persoane cu dizabilitati, educatie pentru prevenirea dezastreleor naturale, interventie directa in caz de calamitati, asistenta directa şi consiliere pentru familii, centre de zi pentru copii şi tineri, activitati de integrare comunitara şi profesionala pentru persoane defavorizate social. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.