GALA SENIORILOR 2012 premiaza cei mai activi seniori din Romania!

0

GALA SENIORILOR 2012

PREMIAZA CEI MAI ACTIVI SENIORI DIN ROMANIA

Caritas Romania, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, organizeaza Gala Seniorilor luni – 1 Octombrie  (Ziua Internationala a Persoanelor in Varsta), ora 18:30, la Teatrul Metropolis, strada Mihai Eminescu, nr.89, sector 2, Bucuresti.

Gala Seniorilor 2012, un eveniment unic in Romania, initiat de Caritas Romania cu ocazia Anului European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii,  este primul  care premiaza excelenta la varsta a treia și aduce in atentia publicului larg importanta continuarii activitatii si după varsta pensionarii.  Cei mai activi dintre seniori, in domenii ca educatie, cultura, sport, arta, voluntariat si nu numai, care au fost nominalizati pe platfoma web www.mereutanar.com,  vor fi premiati pentru modul de viata dinamic, pentru implicarea sociala și pentru activitatile extraordinare pe care le desfasoara la varste inaintate, oferind un exemplu optimist pentru generatiile mai tinere.

Pe 1 Octombrie, prin Gala Seniorilor, Caritas Romania marcheaza punctul culminant al campaniei Activ indiferent de Varsta, desfasurata la nivel national pe toata durata anului 2012.

Gazduit de Teatrul Metropolis, evenimentul reuneste personalitati marcante ale societății românești, precum: Maestrul Radu Beligan, D-na Margareta Paslaru, D-na Iolanda Balas Sotter, Seful Comisiei Europene la Bucuresti, Dl Niculae Idu, ambasadori, reprezentanti ai autoritatilor si ai societatii civile. Prezentatorii evenimentului sunt Maestrul Ion Besoiu si D-na Monica Davidescu.

Gala Seniorilor 2012 va cuprinde si momente artistice oferite de Baletul SOS Satele Copiilor, antrenat de D-na Gabriela Voinea in varsta de 73 de ani, de Qvartetul de Viori al Teatrului de Opereta Ion Dacian si de artista Claudia Negroiu, ce va interpreta selectiuni din spectacolul Remember Maria Tanase.

Accesul la eveniment se face pe baza de invitatie. Informatii despre eveniment pot fi obtinute de pe site-ul www.mereutanar.com si caritas.org.ro.

Sponsorii evenimentului sunt: Institutul de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan, Vodafone Romania, Farmec, Editura Nemira, Mega Image, Centrul de Nutritie Superfit, Centrul Medical Geriplusmed si Bioelemente.

***

Confederația Caritas Romania, organizatie neguvernamentala de tip retea cu o istorie de 20 ani, are rolul de a reprezenta la nivel national si international cele 10 organizatii Caritas active in Romania. Caritas abordeaza sistematic şi structurat problemele sociale ale comunitatilor raspunzand nevoilor persoanelor aflate in dificultate. La nivel national, organizatiile Caritas deruleaza programe de asistenta sociala complexa: ingrijire socio-medicala la domiciliu, pentru batrani şi persoane cu dizabilitati, educatie pentru prevenirea dezastreleor naturale, interventie directa in caz de calamitati, asistenta directa şi consiliere pentru familii, centre de zi pentru copii şi tineri, activitati de integrare comunitara şi profesionala pentru persoane defavorizate social. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează