Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Premiilor Radio România Cultural 2019

0

Gala Premiilor Radio România Cultural 2019

NOMINALIZĂRILE

Gala Premiilor Radio România Cultural, un eveniment de tradiție și de prestigiu, ajuns la cea de-a XIX-a ediție, va avea loc luni, 18 martie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon.

Vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2018.

Juriul a făcut cunoscute nominalizările la cele opt categorii de premii care vor fi acordate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural.

Nominalizările la categoria PROZĂ sunt: Gabriela ADAMEȘTEANU – pentru volumul “Fontana di Trevi“, Editura Polirom; Andreea RĂSUCEANU – pentru volumul “O formă de viață necunoscută“, Editura Humanitas; Dan LUNGU – pentru volumul “Pâlpâiri“, Editura Polirom.

La categoria POEZIE: Robert Gabriel ELEKES – pentru cartea “o dronă care să mă vrea în sfârșit doar pe mine“, Casa de Editură Max Blecher; Ruxandra CESEREANU – pentru volumul “Scrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest“, Editura Cartea Românească; Vasile LEAC – pentru cartea “monoideal“, Editura Nemira.

Pentru categoria TEATRU: regizorul Radu AFRIM  – pentru spectacolul “Pădurea spânzuraților”, după Liviu Rebreanu, producție a Teatrului Național din București;  Actorul Ovidiu GHINIȚĂ – pentru interpretarea personajului Andre din spectacolul „Tatăl’’ de Florian Zeller, în regia lui Radu Iacoban, produs de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad;  Echipa spațiului independent „REACTOR DE CREAȚIE ȘI EXPERIMENT’’ din Cluj-Napoca pentru programul „100 de ani de România. Istorii secundare’’

 

La categoria FILM au fost nominalizate producțiile: ‘’Un prinț și jumătate’’ de Ana Lungu; ‘’Soldații. Poveste din Ferentari’’ de Ivana Mladenovic;  „My life rehearsed in one leg’’ de Bogdan Mustaţă.

Nominalizările categoriei ARTE VIZUALE sunt: ceramista Judit CRĂCIUN – pentru expoziția ‘’METAFORME – eșantioane ale unor concepte plastice’’ (Galateea Contemporary Art în perioada 13.09-10.10.2018, curatori Monika Pădureț și Cosmin Năsui);  Iosif KIRALY -pentru „Uși închise, plicuri deschise – Lucrări timpurii, 1975-2000’’ (expozitie deschisă la MNAC în perioada 26.04-30.09 2018, curator Ruxandra Demetrescu); Decebal SCRIBA –  pentru „Memory Clouds’’ (expoziție deschisă la Galeria Anca Poterașu, în perioada 9.05-30.06.2018, curator Ami Barak).

La categoria ȘTIINȚĂ nominalizările sunt:  Asociația 2Celsius – pentru a fi inițiat, în 2018, o campanie de măsurare independentă a pulberilor din aer și de promovare a soluțiilor de transport alternative în București și în alte orașe ale țării; Sabina ULUBEANU și Cătălin CREȚU – pentru Festivalul ‘’Innersound’’;  Săptămânalul „VIAȚA MEDICALĂ’’ (fondator dr. Mihail Mihailide) – pentru împlinirea a 30 de ani de la apariție.

 

La categoria MUZICĂ: Ioan VRĂSMAȘ – fondatorul primei companii private de operă din România, ”Opera Vox’’; Gabriel BEBEȘELEA – pentru  promovarea culturii naționale în străinătate; Cristian SOLEANU – pentru  proiectul ”I remember Johnny”.

 

La categoria EDUCAȚIE  nominalizările sunt:  Organizatia Umanitară CONCORDIA  pentru ‘’Școala de Meserii Concordia’’;  Asociația TEACH FOR ROMANIA pentru impactul major în educație pe care-l are în școlile din medii dezavantajate;  Proiectul „Building Skills Through Inclusion – Cum să-ți construiești competențele cu ajutorul incluziunii”, realizat de Asociația Babilon Travel din Cluj-Napoca.

Din juriu au făcut parte: Bogdan Ghiu – scriitor, traducător și critic literar , Mihaela Michailov – critic și dramaturg, Radu Croitoru – manager Radio România Cultural, Cristian Marica – redactor șef Radio România Cultural, Anamaria Spătaru – realizator Radio România Cultural.

Spectacolul va fi transmis în direct onair şi online de Radio România Cultural.

Un eveniment: Radio România

Producător: Radio România Cultural

Parteneri: Teatrul Odeon, Librăriile Cărturești

Sponsori: Aqua Carpatica, Dora Bloom, Asociația Somelierilor din România, Perso.ro, Cotnari, Tohani România, Domeniile Sâmburești

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.