Gala EUROPAfest: 4 trupe de jazz de pe 3 continente isi disputa Marele Premiu

0

Se anunta o seara incendiara la Gala EUROPAfest

4 trupe de jazz de pe 3 continente isi disputa Marele Premiu

Pe 23 mai, de la ora 19:00 are loc Gala EUROPAfest pe scena Teatrului Odeon.

Maratonul de 10 zile de evenimente de jazz, blues, pop si clasic, care s-au derulat in paralel la Bucuresti si Sibiu, se incheie cu un concert de exceptie, ale carui coordonate sunt diversitatea, atmosfera speciala si nivelul artistic ridicat.

 foto_Teodor Oroianu

Scena Teatrului Odeon va fi adusa la viata de cele mai apreciate trupe de jazz din festival, finalistii Bucharest International Jazz Competition: Pilot | Australia, Shalosh | Israel, Atom String Quartet | Polonia si Mynah | Italia. 4 stiluri diferite, 4 proiecte indraznete si mult jazz de calitate. Spectatorii au ocazia sa-si aleaga favoritul, sa traiasca emotii alaturi de trupa preferata, asteptand cu sufletul la gura anuntarea castigatorilor.

In aceeasi seara, publicul va cunoaste noile stele ale scenei internationale de vioara, fiind desemnati laureatii editiei a 22-a a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Momentele de premiere vor fi punctate de interpretari pline de emotie si sensibilitate,  virtuozitate si rafinament la cel mai inalt rang.

Dupa regalul de muzica buna oferit de finalistii Bucharest International Jazz Competition si decernarea premiilor la concursul de vioara, un moment special il constituie inmanarea de catre Principele Nicolae al Romaniei a Diplomei de Excelenta unei companii partenere a festivalului.

Finalul in crescendo aduce un jam session captivant la care isi dau aportul toti muzicienii din concert, urmat de punctul culminant, decernarea celor doua premii “Best Band” si “Grand Prize Winner”.

Gala EUROPAfest promite un spectacol de muzica la cele mai inalte standarde de calitate, un festin de jazz si muzica clasica, care incheie armonios o editie exploziva si surprinzatoare.

Inainte de Gala, exista inca un duplex Bucuresti-Sibiu, pe 22 mai | 20:00 la Caffe Festival Ibis are loc concertul Best of Jazz, o avanpremiera a Galei, iar la Sibiu, de la 19:00, pe scena Salii Thalia, concertul Best of Classic – Finala Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti unde artistii vor evolua alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Gala EUROPAfest e alternativa care iti transforma o seara de sambata obisnuita intr-o experienta memorabila, ce vine la pachet cu o stare de bine si rasfat.

Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic a prezentat in cadrul celei de-a 22-a editii, desfasurata in perioada 14 – 23 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari.

Informatii suplimentare si fotografii:

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează