Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala din Inimă pentru Viitor a strâns 130.000 euro din participarea la gală, licitațiile live, silent și tombolă

0

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria a devenit joi seară, în cadrul celei de-a 5-a ediție a Galei din Inimă pentru Viitor, Fundația Inovații Sociale Regina Maria răspunzând astfel prin schimbarea de denumire, ariei complexe de activități pe care le derulează. ”În fiecare zi inovăm pe piața serviciilor sociale, dezvoltăm noi proiecte și le consolidăm pe cele existente. Componenta educație adăugată proiectelor medicale a devenit foarte importantă în activitatea noastră, așa că noua denumire ne definește mult mai bine”, precizează Cristiana Mateoiu, Directorul Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Cea de-a 5-a ediție a Galei din Inimă pentru Viitor desfășurată joi seară a fost ocazia perfectă pentru ”botezul” noii denumiri. În prezența a 300 de persoane, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Casa Regală, mediu de afaceri, medici, actori, sportivi, jurnaliști și bloggeri, Fundația Inovații Sociale Regina Maria a prezentat un bilanț al activității din ultimul an. Seara a fost încheiată de un concert al Trupei Taxi.

”Am oferit 15.800 de consultaţii, investigaţii şi analize medicale pentru peste 4.500 de pacienţi sociali (fără venituri, asigurări medicale sau cu venituri reduse) și avem 150 de copii proveniți din familii cu venituri reduse, înscriși în centrele educaționale din Băneasa și Clinceni”, precizează Cristiana Mateoiu.

Gala anuală desfășurată sub sloganul ”Continuăm Tratamentul pentru Fapte Bune” a avut ca obiectiv strângerea de fonduri pentru finanțarea în continuare a serviciilor medicale oferite persoanelor fără venituri și asigurări medicale în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac și obținerea contravalorii salariului unui medic ecografist care să poată fi angajat full time în cadrul policlinicii care are acum un ecograf performant oferit de Servier Pharma în cadrul unui proiect in valoare de 70000 euro și care ar putea ajuta 4800 de pacienți anual să primească servicii de ecografie.

Astfel că, prin generozitatea celor prezenți, a companiilor care au achiziționat biletele de participare și pachetele de sponsorizare, precum și în urma licitațiilor live, silent și tombolă s-au strâns 130 100 euro. Din această sumă, 8400 de euro reprezintă susținerea salariului unui medic ecografist.

”Am reuşit să achiziţionăm în sfârşit un ecograf performant, general, care să poată acoperi toate nevoile pacienţilor noştri. Este un vis împlinit, deoarece nevoia de ecografie este uriaşă în România. Este o procedură care nici măcar nu este decontată de către Casa de Asigurări, cu atât mai mult vă imaginaţi că pacienţii noştri sociali nu îşi permit să facă această investigaţie. Avem mii de oameni care aşteaptă această ecografie. Problema de care continuăm să ne lovim este faptul că nu avem medic care să poată să efectueze aceste investigaţii în mod constant. O avem deocamdată doar pe doamna doctor Ruxandra Vlădescu care vine şi face în mod voluntar câteva ore pe săptămână, dar nevoia este uriaşă. Drept urmare, în seara aceasta, la licitaţia live, ne-am gândit ca unul dintre serviciile licitate să fie salariul unui medic ecografist”, a declarat Cristiana Mateoiu.

Wargha Enayati, președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria : ”În Bucureşti avem cam 10% din populaţie care nu au nici un fel de asigurare. Nu înseamnă că toţi stau pe stradă, dar e probabil că un număr mare şi care nu stau pe stradă – nu au nici un fel de posibilitate de servicii medicale de niciun fel. Noi încercăm să adunăm şi bani pentru medicamente, pentru că nu poţi să scrii o reţetă şi să îi trimiţi la farmacie, pentru că nu au bani şi nu fac tratamentul respectiv. De aceea avem nevoie de asemenea evenimente care să vină în susținerea pacienților”.

Următorul eveniment al Fundației Inovații Sociale Regina Maria va fi pe 6 decembrie, la Teatrul Evreiesc de Stat, a doua ediție a Concertului de Crăciun, oferit cu generozitate de Soprana Mariana Nicolesco care va performa alături de laureaţii Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.