Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Crucii Roșii Române – Ediția a IX-a

0

Crucea Roșie Română, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune, vine din nou în ajutorul persoanelor vulnerabile prin organizarea ediției a IX-a a Galei Crucea Roșie, în data de 9 octombrie 2015. Evenimentul va fi transmis pe postul național de televiziune în intervalul orar 21.00 – 24.00. Gala din acest an are ca temă continuarea și extinderea proiectului „Puncte de prim ajutor în zone izolate”, lansat în 2012, tot la Televiziunea Română.

Iuliana Tudor, prezentator Gala Crucea Rosie

La eveniment va lua parte Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Crucii Roșii Române. Alături de Alteța Sa Regală, se va afla Principele Radu. De asemenea, Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei va fi prezent în calitate de invitat special al Galei. Prezentatorul evenimentului este, ca de fiecare dată, Iuliana Tudor, Ambasador al Crucii Roşii Române.

În acest an, Gala Crucii Roșii Române are alături 400 de voluntari de la 24 de Societăți de Cruce Roșie și Semilună Roșie din Zona Europa: Albania, Armenia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Finlanda, Germaia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazakhstan, Kârgâzstan, Letonia, Monaco, Muntenegru, Norvegia,Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Aceștia au venit în România pentru a susține și promova primul ajutor.

Primul ajutor este susținut în seara Galei Crucea Roșie și de artiști români precum Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina, Mircea Eremia, JO, Uddi, Maxim, Proconsul și corul de copii Allegretto împreună cu Margareta Pâslaru. Acestora li s-au alăturat Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Andrei Lăcătuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma) care au promovat importanța primului ajutor în România prin campanii media.

Toți românii vor putea sprijini continuarea și înființarea de noi puncte de prim ajutor în zone izolate. Până la sfârsitul lunii octombrie, numerele de telefon și de SMS vor ramane la dispozitia telespectatorilor care doresc să susțină primul ajutor în România. La numărul scurt de SMS 8840 se pot face donații de 2 euro/SMS în rețelele Vodafone, Orange și Telekom România Mobile. În rețeaua de telefonie fixa Telekom se pot face donatii de 2 euro/apel la numărul : 0900 900 004 sau 10 euro / apel la numărul 0900 900 007. Pe site-ul www.crucearosie.ro se pot face donații online.

Proiectul “Puncte de prim ajutor în zone izolate” (PAZI) a fost lansat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România la Gala Crucii Roșii din 23 septembrie 2012 și se adresează comunităţilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanță se află la distanță. În aceste sate izolate, în cazul producerii unui accident sau al acutizării unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii până la sosirea ambulanței.

Crucea Roşie Română și-a propus să vină în sprijinul comunităților izolate prin instruirea unei familii, care să acorde primul ajutor de bază celor din sat. Familia instruită a primit o trusă de prim ajutor care conțiene pansamente, un glucometru, un tensiometru și un dispozitiv EKG cu telecitire într-un serviciu de cardiologie. Familia de “salvatori comunitari” are rolul de a sprijini rezolvarea urgențelor minore din comunitate și prevenirea agravării situației în cazul unor urgențe majore, care necesită asistență medicală.

Proiectul pilot “Puncte de prim ajutor în zone izolate” a fost implementat în 40 de zone izoalte în 40 de județe din țară. În aceste 40 de sate unde nu există servicii medicale permanente, iar timpul până la sosirea ambulanței, face diferența între viață și moarte, Crucea Roșie a instruit 126 de “Salvatori comunitari”. Aceștia sunt voluntari și au pus la dispoziția comunității, atât timpul lor, cât și o cameră din locuița personală pentru înființarea Punctului de Prim Ajutor.

Timp de 1 an, rezultatele implicării Salvatorilor comunitari în comunitatea acestora sunt impresionante. Numar total de intervenții pentru acordarea primului ajutor este de 15 535 din care 390 situații foarte grave care au necesitat solicitarea ambulanței.

Eveniment susținut de: Primaria Sector 4 București
Partener: Fundația Vodafone România
Sponsori: Carrefour România, Prestan, Help Net, METRO România, Tymbark și Albrau Prod
Parteneri media: Televiziunea Română, Radio România, Itsy Bitsy FM, LOWE România

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.