Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala „Actionam Responsabil!”

0

Gala „Actionam Responsabil!”

(Bucuresti, 5 decembrie 2013)

In data de 5 decembrie, incepand cu ora 12.00va avea loc Gala ”Actionam Responsabil!” la hotelul JW Marriot, Sala Grand Ballroom.

Moderata de Mihai Constantinescu, gala isi propune sa marcheze rezultatele obtinute in ultimii trei ani, acordand recunoasterile binemeritate acelora care s-au remarcat implementand proiecte de responsabilitate sociala, dar si sa configureze urmatorii pasi pentru a trece la un nivel superior de eficacitate a Retelei „Actionam responsabil!” si la un mai mare impact in societatea romaneasca.

AGENDA CONFERINTEI poate fi consultata pe site-ul proiectului AICI.

Participarea la gala este GRATUITA, iar INSCRIEREA se poate face online AICI.

La eveniment sunt invitati specialisti, experti si reprezentati ai organizatiilor membre ale Retelei „Actionam responsabil!” din corporatii, organizatii neguvernamentale, asociatii de IMM-uri, patronate, sindicate, comitete sectoriale si camere de comert si industrie, precum si reprezentati ai unor organizatii care au realizat proiecte de succes, experti care au dobandit certificarea de manager in responsabilitate sociala, autori de lucrari, traineri, dar si potentiali noi membri.

Cu ocazia aniversarii a 3 ani de existenta a Actionam responsabil! evenimentul reprezinta si un pretext pentru ca membrii Retelei sa se cunoasca, sa schimbe idei si resurse necesare construirii de initiative de responsabilitate sociala.

In cadrul galei vor fi premiate cele mai active si mai inovatoare organizatii membre din toate regiunile de dezvoltare ale tarii pentru activitatea sustinuta si implicarea in generarea de schimbari pozitive in comunitate, cat si castigatorii concursului national „Actionam responsabil! – competitia initiativelor de responsabilitate sociala”. Premiile vor fi decernate de specialisti si manageri de responsabilitate sociala si de expertii proiectului din cele 8 regiuni de dezvoltare.

Totodata, pe agenda evenimentului se va regasi si prezentarea solutiilor de sustenabilitate ale proiectului, precum si programul de activitati dedicat membrilor Retelei „Actionam responsabil” incepand cu luna decembrie 2013. Odata cu incetarea finantarii europene, sustenabilitatea proiectului va fi asigurata de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA).

 

 Multe dintre proiectele finantate din fonduri europene se termina odata cu finantarea. Suntem hotarati sa nu permitem ca ceea ce am construit alaturi de cei peste 200 de membri ai retelei „Actionam responsabil!” in 3 ani sa dispara din cauza resurselor. Credem suficient de mult in importanta misiunii noastre comune pentru a gasi solutia corecta si resursele necesare atingerii obiectivelor finale. In cadrul conferintei ne propunem sa impartasim cu participantii solutia partiala pe care am identificat-o deja si care credem ca va duce reteaua „Actionam responsabil!” la un nivel superior de eficacitate, declara Rodica LUPU, manager Reteaua „Actionam Responsabil”.

Pe toata durata galei va fi organizata o expozitie foto, finalul evenimentului fiind dedicat premierii celor mai bune fotografii surprinse in timpul implementarii proiectelor de responsabilitate sociala si inscrise in concursul „Fete ale implicarii”. 

banner_300x245-2

Gala „Actionam responsabil!” prezinta oportunitatea ideala de a interactiona cu specialistii RSC din corporatii, cu reprezentantii ai ONG-urilor si ai IMM-urilor, dar si cu membrii Camerelor de Comert si Industrie si Comitetelor Sectoriale.

Proiect implementat de JCI Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia „Institutul pentru Politici Sociale” si cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.