Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundraising from Good to Great: Conferința Națională de Fundraising îi aduce în mai, la București, pe cei mai buni profesioniști ai mediului ONG

0

În România există, în prezent, peste 40.000 de organizații neguvernamentale active, care prin determinarea și pasiunea lor reușesc să rezolve probleme sociale și comunitare în fața cărora chiar și Statul este uneori neputincios, neștiutor sau neinteresat. ONG-urile mobilizează anual din donații și sponsorizări sute de milioane de lei, iar pentru aceste rezultate este nevoie de o muncă deloc ușoară, de eforturi susținute și de fundraiseri bine pregătiți.

În 8-11 mai, profesioniștii care fac fundraising în organizații neguvernamentale își dau întâlnire la Conferința Națională de Fundraising, organizată la București, de ARC (Asociația pentru Relații Comunitare).

http://conferinta.arcromania.ro

În 2018, Conferința Națională de Fundraising ajunge la a XV-a ediție și vrea să genereze o transformare profundă în modul de gândire al fundraiserilor din România. Vrem să inspirăm un nou mod de a ne raporta la profesia și activitatea de fundraising.  Participanții vor afla ce schimbări esențiale trebuie să facă și ce resurse sunt necesare pentru ca activitățile lor de fundraising să spargă barierele uzuale și să atingă excelența.

Evenimentul va debuta cu un Masterclass de două zile, susținut de unul dintre cei mai reputați experți internaționali în fundraising, Alan Clayton, și va continua cu încă două zile de ateliere de discuții aplicate și formări tehnice.

Alan Clayton va vorbi la Conferința Națională de Fundraising de anul acesta despre Great Fundraising – cum o organizație își poate spori impactul și veniturile în mod semnificativ, atrăgând și cultivând relații puternice cu donatori care să rămână lângă organizație pentru foarte mult timp, crezând cu tărie în visul și misiunea acesteia.

Alan Clayton este unul dintre cei mai importanți consultanți, coach, directori creativi și vorbitori inspiraționali din lumea ONG. Cu o experiență de peste 25 de ani, Alan a lucrat cu peste 350 de clienți non-profit din întreaga lume. Specializările sale sunt creativitatea, comportamentul emoțional, dezvoltarea boardului și a echipei executive, strategia creativă, perspectiva și motivația donatorilor. Alan a realizat și a publicat lucrări teoretice, cercetări și analize extinse în  acest domeniu. El a dezvoltat programul Great Fundraising timp de peste un deceniu, acesta făcând obiectul unor cercetari atât la nivel academic, cat și la nivel practic, prin studii de caz din diferite țări ale lumii.

În cadrul atelierelor din zilele 3 si 4 ale Conferinței Naționale de Fundraising, printre temele de discutie se vor regăsi: great fundraising communications; campanii eficiente de SMS recurent; rolul brandului în fundraising; online fundraising; auditul și strategia de fundraising; produse de fundraising; peer-to-peer fundraising; facilități fiscale în slujba binelui; fundraising pentru cauze civice. În abordarea acestor teme se va pune accent pe principii strâns legate de conceptul de Great Fundraising.

« Pentru toți cei care fac fundraising în organizații neguvernamentale, Conferința Natională de Fundraising este o poartă de acces direct la cele mai relevante experiențe de atragere de fonduri din România și din străinătate. Tema de anul acesta, Fundraising from Good to Great, este o temă actuală și s-a născut din experiența unor țări cu fundraising dezvoltat, precum Anglia sau Australia. De la an la an, publicul Conferinței a crescut impresionant, și ne bucurăm că evenimentul nostru a devenit un loc unde se întâlnesc mințile curioase și curajoase ale fundraiserilor. », a declarat Dana Pîrțoc, Director Executiv al ARC (Asociația pentru Relații Comunitare).

ARC (Asociația pentru Relații Comunitare – www.arcromania.ro) lucrează din 2002 pentru a încuraja filantropia ca mecanism de schimbare socială. Îi aducem împreună  pe cei care caută resurse pentru a-și ajuta semenii, cu cei care doresc să ofere resurse pentru a transforma vieți, construind mecanisme care să facă acest acest transfer de resurse mai simplu și mai eficient.

Pe scurt, ARC înseamnă 13.641.524 USD mobilizați prin toate mecanismele puse la dispoziție de organizație; sisteme noi de donație prin SMS și Debit Direct introduse; România a doua țară din Europa cu donație recurentă prin SMS; 717.000 de donatori individuali anuali; 79.000 de donatori care donează lunar (recurent); o comunitate de fundraiseri, donatori și organizații, precum și o mișcare de 16 fundații comunitare, consolidate prin 14 ani de evenimente dedicate: Gala Oameni pentru Oameni și Conferința Națională de Fundraising.

Pentru detalii privind programul Conferintei Nationale de Fundraising 2018  și pentru înscrieri, vă invităm pe conferinta.arcromania.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.