Fundația Scheherazade organizează curs de antreprenoriat pentru refugiați

0

Fundaţia Scheherazade organizează Curs de antreprenoriat gratuit pentru beneficiarii proiectului ”Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanţi de azil şi persoane cu o formă de protecţie în România”. Cursul se adresează persoanelor refugiate și este gratuit. Orele vor avea loc la Centrul Cultural European Romano-Panarab, strada Nicolae Iorga, nr 34-36, în zilele de 18-19 februarie, între 17:00-20:00.

scheherezadeBeneficiarii proiectului vor dobândi, în urma cursului, abilități de bază despre antreprenoriat, vor învăța cum să își facă un plan de afaceri și cum să își deschidă propria firmă.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Obiectivul general al proiectului ”Punți către speranță” constă în îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de migranți (solicitanți de azil și beneficiari ai unei forme de protecție în România). Accesul la serviciile sociale al acestui grup e îngreunat de deficiențele privind monitorizarea cazurilor, centralizarea datelor, utilizarea de instrumente adecvate, rigiditatea legislative și barierele de comunicare. Colaborarea cu IGI și DGASMB garantează o abordare de succes și corespunzătoare standardelor de calitate.

Despre Fundaţia Scheherazade 

Fundația Scheherazade a fost înființată în anul 2007 și este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit, care în momentul de față joacă un rol active pe scena vieții publice din România, sprijinind și pledând pentru drepturile copiilor și tinerilor dezavantajați.

Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Fundația Scheherazade, care se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului, crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspirațiilor, convingerilor și problemelor. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: Renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; Renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; Proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.