Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Scheherazade încurajează conservarea identității culturale a comunității siriene

0

Fundația Scheherazade organizează, în cadrul proiectului ”Punți către speranță – acces la servicii de calitate pentru solicitanți de azil și persoane cu o formă de protecție în România, o seară cu specific sirian pentru persoanele refugiate, beneficiari de azil, organizații neguvernamentale din domeniu și voluntari. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 ianuarie 2016, la Asociația Carusel, Centrul Comunitar Obor, Bulevardul Mihai Bravu, nr. 4, Sector 2, de la ora 17:00.

Prin proiectul ”Punți către speranță”, fundația Scheherazade încurajează conservarea identității culturale pentru persoanele refugiate și beneficiari de azil prin manifestări culturale, întâlniri, seri cu tematică.

Poza3

Integrarea este, de cele mai multe ori, un proces complex care implică o societate primitoare şi gata să fie de ajutor. Refugiaţii se confruntă adesea cu atitudini negative. Ei fug de persecuţie, însă și în țările unde ajung se confruntă adesea cu un nou tip de discriminare, bazat pe prejudecăţi rasiste sau xenofobe.

Încercăm prin asemenea evenimente să creăm legături între comunitatea siriană și cea română, să depășim barierele de comunicare și să ne cunoaștem obiceiurile și tradițiile.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună cu persoanele refugiate și beneficiarii de azil de o seară de poveste pe acorduri siriene.

Proiectul ”Punți către speranță” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Durata proiectului este de un an de zile: 01.05.2015 – 30.04.2016. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de imigranți și refugiați.

Despre Fundaţia Scheherazade

Fundația Scheherazade a fost înființată în anul 2007 și este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit, care în momentul de față joacă un rol active pe scena vieții publice din România, sprijinind și pledând pentru drepturile copiilor și tinerilor dezavantajați.

Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Fundația Scheherazade, care se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului, crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspirațiilor, convingerilor și problemelor. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: Renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; Renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; Proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.