Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FUNDAȚIA ROMA EDUCATION FUND ROMÂNIA organizează evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Limbii Romani – 16 iunie

0

FUNDAȚIA ROMA EDUCATION FUND ROMÂNIA organizează evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Limbii Romani – 16 iunie, în cadrul campaniei ”ȚARĂ, ȚARĂ … VREM COPII EDUCAȚI!”.

Se întâmplă: joi, 16 iunie 2016, începând cu orele 14.00, la sediul FUNDAȚIEI ROMA EDUCATION FUND ROMÂNIA, Str. Vaselor, nr. 60, sector 2, București.

Sursa: aici.

ad-1265

Acest eveniment va fi un prilej bun de a aduce la aceeași masă invitați, reprezentând organizații internaționale, autorități centrale și locale, organizații non-guvernamentale, mass media, interesate în programele și proiectele de îmbunătățire a sistemului de educație.

Prin acest eveniment se dorește promovarea celor mai bune practici implementate în cadrul proiectelor, inclusiv a celor de educație timpurie. Mai mult, va exista o prezentare a ceea ce s-a realizat pe partea de cercetare, sub egida REF România.

Cu această ocazie, printre alte activități, se va juriza un concurs de desene cu tema ”Grădinița mea de vis”, în care au fost implicați copii ai grădinițelor din cele 11 comunități ale proiectului ”Pe locuri, Fiți gata, Start!”, derulat de Roma Education Fund România, în parteneriat cu organizații din țară (Ineu, Șilindru Dumbrava – județul Bihor, Huseni – județul Sălaj, Beica, Deaj – județul Mureș, Românești – județul Dâmbovița, Gălbinași, Budești – județul Călărași, Traian, Căzănești – județul Ialomița). În perioada 13-14.06.2016, copiii au avut ocazia să își manifeste creativitatea și să deseneze pe o coală albă de hârtie cum arată grădinița lor. La concurs s-au înscris copii, indiferent de apartenența la proiect. Cele mai bune trei desene, vor fi premiate joi, 16.06.2016, la sediul REF România de un juriu format din persoane externe organizației. Vor fi implicate companii private pentru susținerea premiilor.

Tot în cadrului evenimentului, va fi demarat și cursul de limba romani. Pentru cei interesați, mai multe detalii vă vom prezenta joi, 16.06.2016, la sediul REF Ro.

Agendă evenimente:

13 – 14.06.2016
Locație: în grădinițele din 11 comunități
Concurs de desene ”ȚARĂ, ȚARĂ … VREM COPII EDUCAȚI!”, Subtema: Grădinița mea de vis”, organizat în cele 11 comunități, din 6 județe și 3 regiuni, în cadrul proiectului ”Pe locuri, Fiți gata, Start!”

16.06.2016
Locație: Grădinița Conil 13 septembrie, Str. Nonna Oțescu, nr.2, Sector 5, București
9:00 – 12:00 Schimb de experiență și bune practici între grădinițe – Grădinița Sinești (județul Ialomița) și Grădinița Conil 13 septembrie (Asociația CONIL București)
Locație: Sediul REF România, Str. Vaselor, nr. 60, Sector 2, București
14:00 – 14:30 Prezentarea REF România și discursuri despre acțiunile organizației pentru marcarea Zilei Limbii Romani
14:30 – 15:00 Prezentarea cercetării în domeniul educațional, realizate în cadrul REF Ro
15:00 – 16:00 Demararea cursului de limba romani
16:00 – 17:00 Jurizarea concursului de desene și acordare de premii din partea unor companii private.
17:00 – 18:00 Program de socializare

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.