Fundația Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinică Socială în București

0

Inaugurare a doua Policlinica Sociala

  • Completarea serviciilor medicale integrate gratuite oferite prin prima Policlinică Socială și extinderea categoriei de beneficiari către persoanele cu venituri mici. Capacitatea Policlinicii este de peste 170 de servicii medicale zilnic;
  • Noul centru medical are o suprafață de 450 mp, dublă față de prima Policlinică Socială a Fundației, și este amplasat în centrul Capitalei (zona Sala Palatului);
  • Valoarea investiției în Policlinica inaugurată astăzi se ridică la 900.000 de euro.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinică Socială din București, în urma unei investiții de 900.000 euro. Noul proiect medical social se adresează persoanelor fără venituri și celor cu venituri mici, de până la 500 lei lunar pe membru de familie, acestea urmând să beneficieze de servicii medicale de calitate la prețuri accesibile.

Cel de-al doilea proiect medical social al Fundației vine în completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinică Socială celor care nu au venituri și vizează creșterea numărului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate accesibile și de calitate.

Policlinica Socială, amplasată în centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineanu, în zona Sălii Palatului,  dispune de 10 cabinete medicale și de un personal de până la 40 de medici cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultații pe zi pentru pacienți. Cea de-a doua Policlinică Socială a Fundației dispune de un spațiu de 450 de metri pătrați, de două ori mai mare decât prima Policlinică Socială, și le pune la dispoziție pacienților o gamă largă de servicii medicale, precum: medicină generală, mamograf, radiologie (pulmonară, dentară), kinetoterapie, radiografie panoramică, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL și ortopedie.

“Nu știu dacă am reușit întotdeauna, dar îmi plac inspirația și inovația. Cel mai important pentru mine este a-i sluji pe semenii mei și a face această lume să fie un pic mai bună. Am făcut acest proiect nou cu gândul la cei pe care poți să îi ajuți prin ceea ce știi să faci, mai ales pe acei oameni buni și sinceri, care au ajuns în situații dificile. Încercăm să le menținem nu numai sănătatea, ci și demnitatea, să plece cu capul sus, cu o încurajare de a vedea lucruri pozitive în cei din jur. Cred că am reușit împreună cu echipa să arătăm că este sustenabil să menții o Policlinica Socială fără plată. Această a doua Policlinica Socială este, din nou un fel de pionierat, în care vrem să atingem cât mai mulți oameni  care au nevoie de servicii medicale de calitate și nu își permit financiar, declară Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Sustenabilitate prin fundraising și autofinanțare

O parte importantă din publicul noii Policlinici va fi format din plătitori cu venituri mici sau din cei care beneficiază de servicii medicale gratuite, în urma încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Conceptul de Policlinică pe care îl promovăm a apărut din nevoia unor servicii medicale de calitate și pentru pacienții cu venituri mici. De 5 ani oferim servicii medicale de calitate în mod necondiționat și șansa la o viață decentă celor care au cea mai mare nevoie, sub crezul că actul medical este o formă de a-ți iubi semenii. În București sunt aproape 200.000 de angajați cu salariu minim pe economie și alți 38.000 de angajați cu același nivel de salarizare în localitățile din județul Ilfov. De asemenea, Capitala găzduiește peste 450.000 de pensionari, din care estimăm că jumătate se încadrează în profilul beneficiarilor noștri”, declară Andreea Tudose, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria doreşte să le mulţumească pentru donaţiile făcute şi ajutorul acordat pentru demararea acestui proiect membrilor fondatori (Fundația Vodafone România, Groupama Asigurări, Porsche România și Porsche Finance Group România, Wipro Business Process Services), sponsorilor și donatorilor individuali.

Finanțarea activității Policlinicii se va realiza atât prin fonduri obținute în urma acțiunilor de fundraising (în proporție de aproximativ 70%), cât și a contribuțiilor pacienților plătitori, cu venituri mici. Toate veniturile generate din încasări se vor îndrepta către susținerea costurilor operaționale ale Policlinicii. O altă parte din fondurile necesare funcționării noii Policlinici Sociale va fi furnizată de Ceainăria Sheida din incinta clădirii, care funcționează sub forma unui business social, al cărui profit se va îndrepta către cheltuielile operaționale ale Policlinicii. O parte din angajații Ceainăriei vor fi selectați din rândul beneficiarilor serviciilor oferite de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.

Costurile lunare pentru operarea celor două policlinici deschise până în prezent de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria sunt estimate la 20.000 de euro.

Primăria Municipiului București sprijină inițiativa Fundației Policlinici Sociale Regina Maria atât prin identificarea beneficiarilor, cât și prin personal non-medical implicat în proiect.

La evenimentul de deschidere au fost prezenți Vice-Ambasadorul Marii Britanii – Adam Sambrook, Prințesa Marina Sturdza, Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Consilierul Prezidențial Sergiu Nistor și reprezentant al Ministrului Sănătății. Ceremonia inaugurală a fost deschisă de Dr. Wargha Enayati.

Despre Fundația Policlinici Sociale Regina Maria:

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria este o organizaţie de caritate neguvernamentală dedicată asistenţei medicale integrate pentru persoanele fără venit şi fără asigurare medicală şi pentru persoanele cu venituri mici din Bucureşti, prin intermediul Policlinicilor Sociale. De 5 ani oferim servicii medicale de calitate în mod necondiţionat şi şansa la o viaţă decentă celor mai puţin norocoşi decât noi, prin proiecte sustenabile şi durabile în domeniile sănătăţii şi educaţiei. Credem că actul medical este o formă de a-ţi iubi semenii şi că activităţile pe care le facem pentru binele celorlalţi sunt importante nu doar pentru cei care au nevoie, ci şi pentru fiecare dintre noi, în clădirea unei lumi mai bune.

Mai multe amănunte despre activitatea și proiectele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria gasiti pe: www.fundatiareginamaria.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.