Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația pentru Copii Ronald McDonald participă pe 9 octombrie la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon

0

Ți-e poftă să faci bine?

Fundația Ronald McDonald aniversează anul acesta 18 ani de prezență în România, 18 ani plini de proiecte care susțin sănătatea copiilor. Pe 9 octombrie Fundația este prezentă la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, unde o echipă de alergători pofticioși să facă bine va alerga pentru familiile susținute de Casele Ronald McDonald.

bucharest-marathon-2016

La Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, #TeamRMHC (Ronald McDonald House Charities) aleargă în Cursa Populară, Maraton, Semi-maraton și Ștafetă cu scopul de a strânge fonduri pentru familiile care locuiesc în Casele Ronald McDonald, pentru a putea fi alături de copiii lor pe toată durata internării acestora.

De ce aleargă #TeamRMHC?

„Alerg pentru că mai mult se formează din puțin. Și când alergi pentru ca toți oamenii să aibă o viață mai bună, bucuria e de ambele părți.”

„Îmbinând pofta de a face bine cu pasiunea pentru mișcare, ne-am propus să demonstrăm că binele nu obosește niciodată.”

„Alerg pentru fiecare zâmbet și sentiment de liniște adus de Fundația Ronald McDonald.”

„Alergăm pentru ca familiile să rămână împreună în Casele Ronald McDonald!”

„O să alerg pentru că îmi pasă și pentru că, deși simbolic, cred că este important ca un pic să facem și lucruri care contează, nu numai pe cele care trebuie. #miepoftasafacbine”

În total, peste 15,000 de părinți au fost primiți în “Casele departe de casă” Ronald McDonald, unde nu plătesc cazarea și pot fi aproape de copii, pentru a le oferi toată susținerea și dragostea lor.

În România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a construit două Case Ronald McDonald – prima în București, în 2003, la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar cea de-a doua în Timișoara, la Spitalul pentru Copii Louis Țurcanu, construită în anul 2008.

Donațiile pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald sunt deschise pe site-ul http://fundatiaronaldmcdonald.galantom.ro/TeamRMHC, iar #TeamRMHC e pregătită pentru alergarea de pe 9 octombrie!

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două Case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 15,000 de familii au fost primite în aceste “Case departe de casă”. McHappy Day este cel mai mare eveniment anual caritabil pe care McDonald’s îl organizează în vederea strângerii de fonduri pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald.

În afară de Casele Ronald McDonald, printre proiectele fundației se numără proiectul «Operation Smile», prin care o echipă  intenațională de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformații faciale, înființarea unei secții de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Județean din Târgu Mureș, construirea unui lift în Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara care să faciliteze accesul copiilor operați la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copii Grigore Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistică, cel mai important fiind un computer tomograf performant care ajută la diagnosticarea corectă a peste 3,000 de copii anual.

De asemenea, începând cu anul 2013 Fundația este coordonată de un consiliu onorific, din care fac parte:

Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu

Prof. Univ. Dr. Margit Șerban, directorul secției de hemato-oncologie a Spitalului de Copii Louis Țurcanu

Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă

Dna. Amalia Năstase, personalitate publică

Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s România

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.