Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația pentru Copii Ronald McDonald aniversează 18 ani în România

0

Casa Ronald McDonald - Grigore Alexandrescu

• peste 21,000,000 RON strânși de către Fundație în 18 ani
• peste 18.000.000 RON investiți de către Fundație în 18 ani
• peste 2,500,000 RON strânși de către Fundație în 2015
• peste 14,000 de părinți și copii sprijiniți prin intermediul Caselor Ronald McDonald
• două Case Departe de Casă construite la București și Timișoara

Fundația Ronald McDonald aniversează 18 ani de prezență în România, 18 ani de proiecte care vizează sănătatea copiilor. Fundația a fost înființată în 1998 și este principalul susținător al celor două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 14,000 de părinți și copii au fost primiți în aceste “Case departe de casă”. Fundația urmează să înceapă anul acesta construcția celei celei de-a treia Case Ronald McDonald.

„Înființarea Fundației în România a venit la puțin timp după ce am deschis primul restaurant și cred că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Construirea celor două case departe de casă a venit în sprijinul a peste 7000 de familii care aveau nevoie de ajutor într-un moment important din viața lor, reușind să-i facem să uite de cel puțin o grijă. Mai mult, anul trecut am reușit să strângem fonduri record de peste 2,500,000 RON, suma care ne va ajuta în construirea celei de-a treia Case Ronald McDonald – cel mai important proiect al Fundației din ultimii opt ani“ declară Daniel Boaje, Director General McDonald’s România.

Casele Ronald McDonald vin în sprijinul familiilor ai căror copii sunt internați pentru tratamente pe termen lung în spital. Pe durata spitalizării copiilor, părinții nu plătesc cazarea. În România, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a construit două case Ronald McDonald, în București, la Spitalul Grigore Alexandrescu și în Timișoara, la Spitalul pentru Copii Louis Țurcanu. Acestea au fost de la deschidere ‘case departe de casă’ pentru peste 14,000 de părinți care au putut fi alături de copiii lor în perioada de spitalizare, fără să aibă astfel nicio cheltuială de cazare sau de transport.

“Fundația Ronald McDonald este o instituție care face parte organic din Spitalul Grigore Alexandrescu prin Casa Ronald McDonald ce se află în interiorul spitalului și care are o valoare socială și economică uriașă. Practic, e o componentă esențială în buna funcționare a spitalului”, a completat Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului de copii Grigore Alexandrescu.

Primele proiecte susţinute de Fundaţie au fost o serie de intervenţii chirurgicale dificile pentru copiii cu malformaţii faciale. În fiecare an de atunci, Fundaţia s-a implicat în nenumarate proiecte dedicate protecţiei copiilor aflaţi în spitale, educaţiei celor defavorizaţi sau reconstrucţiei de locuinţe, atunci când acestea au fost afectate de calamităţi naturale. În România, oamenii au răspuns mesajelor Fundaţiei. Astfel, multe dintre contribuţiile financiare provin de la cei care trec pragul restaurantelor McDonald’s şi sunt lăsate în cutiile speciale pentru Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald. Pe lângă susținerea din partea clienților, Fundația este sprijinită anual de cei peste 4,000 de angajați McDonald’s și peste 300 de parteneri locali – atât prin donații, cât și prin implicarea constantă în implementarea proiectelor.

“Casa Ronald McDonald este pentru mine, fetița mea și familia noastră un factor important care contribuie la vindecarea copilului nostru. Aceasta este într-adevăr o casă-departe-de-casă, iar fiica noastră abia așteaptă, după fiecare tratament, să se întoarcă aici. Aici ne recăpătăm forțele, având liniște, acces la toate utilitățile casei, bucătărie, sală de mese, frigider, dulap de alimente, veselă, baie proprie. Aici am avut ocazia să socializăm cu alte familii, să legăm prietenii, să ne sprijinim reciproc. Amplasamentul clădirii este într-un loc liniștit, foarte aproape de Spitalul de copii Louis Țurcanu, unde urmăm tratamentul, dându-ne siguranță în cazul unei urgențe medicale. Doresc pe această cale să le mulțumesc din suflet tuturor celor care ne sprijină în acest moment greu prin care trecem” – Ioana, mama Dianei, 10 ani – Casa Ronald McDonald Timișoara.

Despre McHappy Day

McHappy Day este cel mai mare eveniment anual al Fundației pentru Copii Ronald McDonald. Este ziua în care persoane publice devin pentru o zi purtători ai mesajului McDonald’s, aşa cum se întâmplă peste tot în lume. Alături de angajaţii companiei, personalităţile invitate să se alăture cauzei Fundaţiei dau viaţă proiectelor care salveaza vieţi. Fondurile strânse la acest eveniment ajung în „Cutia cu speranţe” şi de aici la Fundaţie, de unde sunt finanţate iniţiative legate în majoritatea cazurilor de sănătatea copiilor.

După ce în 2014 a dat startul campaniei ”Mi-e poftă să fac bine” pentru a strânge bani pentru construirea celei de a treia case Ronald McDonald, Fundația își dorește ca în 2017 să deschidă ușile celei de de-a treia Case Ronald McDonald.

Despre Fundatia pentru copii Ronald McDonald

Ideea de a crea Fundația pentru copii Ronald McDonald a apărut odată cu lupta unui copil, Kim Hill, cu leucemia. Familia lui Kim, în străduința de a rămâne alături de fiica lor pe perioada tratamentului, a inspirat McDonald’s, medicul care o îngrijea, comunitatea de unde provenea și un jucător de fotbal, tatăl lui Kim, să creeze prima Casa Ronald McDonald. De atunci, sistemul de Case Ronald McDonald s-a dezvoltat permanent. Astăzi, peste 9 milioane de copii și familiile lor primesc anual ajutor în întreaga lume, prin Fundația pentru Copii Ronald McDonald, care înseamnă 357 Case Ronald McDonald, peste 8,000 de familii ajutate zilnic, 206 Camere de Familie în Spitale care primesc și ele peste 8,000 de familii zilnic, 49 de unități mobile Ronald McDonald care fac analize de bază pentru peste 4,000 de copii zilnic. Susținerea este asigurată în principal de McDonald’s, prin donațiile clienților săi, care depășesc 51 de milioane de dolari anual, în întreaga lume.

În afară de Casele Ronald McDonald, printre proiectele fundației se numără proiectul «Operation Smile», prin care o echipă intenațională de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformații faciale, înființarea unei secții de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Județean din Târgu Mureș, construirea unui lift în Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara care să faciliteze accesul copiilor operați la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copii Grigore Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistică, cel mai important fiind un computer tomograf performant care ajută la diagnosticarea corectă a peste 3,000 de copii anual.

Începând cu anul 2013, Fundația este coordonată în România de un consiliu onorific, din care fac parte:
Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul spitalului de copii Grigore Alexandrescu
Prof. Univ. Dr. Margit Șerban, directorul secției de hemato-oncologie a spitalului de copii Louis Țurcanu
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
Dna. Amalia Năstase, personalitate publică
Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s România

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.