Fundația Olimpică Română te invită să alergi pentru foști sportivi care au nevoie de ajutor

0

URSUS Cooler susține fiecare kilometru parcurs „împreună pentru sportivii României”

Fundația Olimpică Română te invită să alergi pe 17 mai, la Semimaratonul București, pentru a susține cauza foștilor sportivi care au nevoie de ajutor. Andreea Chelaru este unul dintre ei. În  vârsta de 29 de ani, își amintește cum o aterizare nereușită în sala de antrenamente i-a schimbat complet viața în urmă cu 15 ani, lăsând-o în imposibilitatea de a se deplasa singură.

Mihai Barsan, Ursus Breweries

“Am început gimnastica de performanță la Onești, pe când aveam 7 ani. La vârsta aceea copiii visează să facă multe lucruri, dar nu cunosc riscurile și sacrificiile acestui sport. Totul a mers bine până în momentul antrenamentului la sărituri, când o aterizare nereușită, după o săritură Tsukahara, a decis tot restul vieții mele, lăsându-mă paralizată de la brâu în jos. Le mulțumesc celor care înțeleg dificultatea situației în care mă aflu și le sunt cu adevărat recunoscătoare pentru că vor să mă ajute“, a povestit Andreea Chelaru, fostă gimnastă, pe care oricine o poate ajuta alergând în echipa Fundației Olimpice Române, la Semimaratonul București.

URSUS Cooler este alături de foștii sportivi și susține fiecare kilomentru alergat în beneficiul acestora. Mecanismul este menit să încurajeze înscrierea alergătorilor pentru cauza Fundației Olimpice Române și să ofere un ajutor concret acelor sportivi care au nevoie de ajutor, printr-o donație de 20 de lei, pentru fiecare kilometru parcurs, în limita a 5.000 de euro. În plus, echipa URSUS este alături de Fundația Olimpică Română și prin participarea a 40 de angajați, care vor alerga pentru a susține această cauză.

“Uităm uneori că în spatele medaliilor și titlurilor se află mii de ore de antrenamente și sacrificii. Chiar de mai puține ori se întâmplă să ne gândim la acei sportivi nevoiți să renunțe la efortul de-o viață  în urma unor accidente care vor lăsa întotdeauna urme. Haideți să alergăm împreună în echipa FOR, pentru foștii sportivi ai României! Chiar dacă acum nu se mai află pe podium, ei sunt în continuare campioni”, declară Mihai Bârsan, Vice-Președinte Marketing Ursus Breweries.

Andreea Răducan va fi lider de echipă pentru alergătorii Fundației Olimpice Române. I s-au alăturat Sandra Izabașa, Alina Dumitru, Monica Roșu, Corina Ungureanu, precum și alti sportivi dornici să își arate sprijinul pentru colegi de breaslă, care au nevoie de ajutor.

Andreea Raducan si Alina Dumitru

Sportul de performanță implică și multe riscuri. Prin participarea noastră la Semimaratonul București ne dorim să obținem fondurile necesare pentru a-i ajuta pe acești sportivi și, totodată, să fim o voce pentru ei. Vă așteptăm în număr cât mai mare în echipa noastră. Cu cât suntem mai mulți, cu atât putem ajuta mai mult”, a declarat Andreea Răducan, președintele Fundației Olimpice Române.

Sunt campionii noștri și îi vom reprezenta cu mândrie la acest eveniment. Mă bucur să susțin această cauză și voi dedica kilometrii alergați foștilor sportivi, care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Alina Dumitru.

Toți cei care vor să alerge în echipa FOR o pot face accesând www.bucuresti21km.ro, alegând la cauza susținută – Fundația Olimpică Română.

În plus, cel mai bun alergător din echipă va participa la cina oficială a campionilor, alături de sportivii renumiți care susțin această cauză.

Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu al fundației, numit „Împreună pentru sportivii României”. Acesta urmărește sprijinirea unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul foștilor sportivi care se confruntă cu probleme medicale. Pentru mai multe detalii, puteți citi aici. Și alte companii s-au alaturat Fundației Olimpice Române și vor susține cauza prin sponsorizări sau prin participarea angajaților la una dintre cursele din competiție. Beneficiarii programului “Împreună pentru sportivii României” au vârste cuprise între 29 și 85 de ani.

Semimaratonul București este un eveniment de amploare, dedicat sportului de masă și tuturor tipurilor de alergători. Oricine poate participa, alegând una dintre curse, în funcție de condiția fizică: cursa populară (3.5 km), cursa individuală (10.5 km), ștafeta (21 km alergați de o echipă de 4 persoane) și semimaratonul (21 km). Evenimentul are și o componentă caritabilă, alergatorii putând să susțină o anumită cauză, asa cum este cea a Fundației Olimpice Române, prin fiecare kilometru alergat.

Despre Fundația Olimpică Română

Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață.  Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.