Fundația Olimpică organizează un curs de dezvoltare profesională pentru foștii sportivi

0

Fundația Olimpică Română, în parteneriat cu People Investment, începe în luna februarie un curs de dezvoltare profesională dedicat foștilor sportivi de performanță.

Afis SportsBiz

“Ieșirea din activitatea competițională reprezintă un moment dificil, atât din punct de vedere emoțional, cât și profesional. Cu toate acestea, sportivii își dezvoltă de-a lungul carierei competiționale calități deosebite, printre care perseverența, determinarea, spiritul de echipă, care sunt apreciate în mediul de business. Ceea ce și-a propus Fundația Olimpică Română este să vină în ajutorul sportivilor printr-un proiect croit după nevoile specifice ale fiecăruia. Proiectul pilot are ca obiectiv evaluarea vocațională a sportivilor, ghidarea și pregătirea lor pentru mediul de business și facilitarea găsirii unor locuri de muncă potrivite”, a declarat Andreea Răducan, Președintele Fundației Olimpice Române.

Cursul va începe pe 13 februarie și se va desfășura pe o perioada de trei luni, cu un grup de maximum 15 persoane. Foștii sportivi vor lucra cu un trainer specializat, care în perioada de trei luni îi va ajuta în descoperirea abilităților necesare în cariera viitoare în cadrul unei companii sau pentru deschiderea propriului business.

Cursul este oferit gratuit celor 15 participanți. Costul estimat al unui astfel de curs este de 400 euro de persoana. Înscrierile se vor face in ordinea cererilor primite și în limita locurilor disponibile, până la data de 30 ianuarie 2015.

Înscrierile se vor face pe adresa carmen.ghia@fundatiaolimpica.ro cu urmatoarele detalii: nume, prenume, vârsta, tipul de sport practicat și rezultatele obținute, ocupația prezentă și motivația cursantului de a urma cursul oferit de Fundația Olimpică Română.

Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață.  Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează