Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Olimpică organizează un curs de dezvoltare profesională pentru foștii sportivi

0

Fundația Olimpică Română, în parteneriat cu People Investment, începe în luna februarie un curs de dezvoltare profesională dedicat foștilor sportivi de performanță.

Afis SportsBiz

“Ieșirea din activitatea competițională reprezintă un moment dificil, atât din punct de vedere emoțional, cât și profesional. Cu toate acestea, sportivii își dezvoltă de-a lungul carierei competiționale calități deosebite, printre care perseverența, determinarea, spiritul de echipă, care sunt apreciate în mediul de business. Ceea ce și-a propus Fundația Olimpică Română este să vină în ajutorul sportivilor printr-un proiect croit după nevoile specifice ale fiecăruia. Proiectul pilot are ca obiectiv evaluarea vocațională a sportivilor, ghidarea și pregătirea lor pentru mediul de business și facilitarea găsirii unor locuri de muncă potrivite”, a declarat Andreea Răducan, Președintele Fundației Olimpice Române.

Cursul va începe pe 13 februarie și se va desfășura pe o perioada de trei luni, cu un grup de maximum 15 persoane. Foștii sportivi vor lucra cu un trainer specializat, care în perioada de trei luni îi va ajuta în descoperirea abilităților necesare în cariera viitoare în cadrul unei companii sau pentru deschiderea propriului business.

Cursul este oferit gratuit celor 15 participanți. Costul estimat al unui astfel de curs este de 400 euro de persoana. Înscrierile se vor face in ordinea cererilor primite și în limita locurilor disponibile, până la data de 30 ianuarie 2015.

Înscrierile se vor face pe adresa carmen.ghia@fundatiaolimpica.ro cu urmatoarele detalii: nume, prenume, vârsta, tipul de sport practicat și rezultatele obținute, ocupația prezentă și motivația cursantului de a urma cursul oferit de Fundația Olimpică Română.

Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață.  Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.