Fundaţia Help Net şi Principesa Maria a României sprijină Centrul de zi Sfântul Iosif

0

Fundaţia Help Net anunţă cu bucurie suportul acordat celui de-al treilea centru social pentru copii începând cu luna mai a acestui an. Fundaţia oferă lunar Centrului Sfântul Iosif o sumă de 1.000 de euro pentru desfăşurarea unor programe educaţionale şi asigurarea mesei calde de prânz.

HN Sf Iosif_1

Cu acest prilej, reprezentanţii Fundaţiei Help Net împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României au participat ieri la o vizită a centrului, unde au discutat împreună cu conducerea acestuia despre obiectivele proiectului şi despre îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor. În prezent, cei 210 copii îngrijiţi în cele trei centre sprijinite de Fundaţia Help Net au acces la programe educaţionale şi mese calde în fiecare zi.

Principesa Maria a României se implică activ în proiectele sociale dezvoltate de Fundaţia Help Net, odată cu încheierea acordului de colaborare dintre Alteţa Sa Regală şi Fundaţie.

“Ne bucurăm că Fundaţia Help Net sprijină încă un centru social, Centrul Sfântul Iosif, în plus faţă de centrele Fundaţiei Sfântul Dimitrie şi Asociaţiilor Sfântul Stelian. Ne dorim să continuăm proiectele de caritate ale Fundaţiei pentru a determina schimbări pozitive în comunitatatea din care facem parte.”, a declarat Isabelle Iacob, Preşedinta Fundaţiei Help Net.

Beneficiarii proiectului iniţiat de Fundaţia Help Net sunt 90 de copii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate, ale căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spaţiul de locuit şi condiţiile de igienă fiind necorespunzătoare creşterii şi îngrijirii copiilor. Proiectul îşi propune să asigure copiilor din centrul de zi Sfântul Iosif masa de prânz şi oportunităţi educaţionale esenţiale unei dezvoltări normale.

Fundaţia Help Net îşi propune să realizeze în continuare schimbări cu efecte sustenabile pe termen lung prin intermediul unor proiecte cu impact important asupra întregii societăţi. De-a lungul timpului, Fundaţia Help Net s-a implicat în activităţi cu caracter social: programe educaţionale şi asigurarea mesei calde de prânz pentru centre de copii, construirea primului spital de îngrijire paliativă din Bucureşti  împreună cu Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, construirea celei de-a doua policlinici sociale dedicată persoanelor defavorizate social alături de Fundaţia Policinici Sociale Regina Maria. Proiectele demarate au avut ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor, tinerilor şi bătrânilor, educarea tinerilor instituţionalizaţi, susţinerea serviciilor de educatie pentru sănătate.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează