Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia Help Net şi Principesa Maria a României sprijină Centrul de zi Sfântul Iosif

0

Fundaţia Help Net anunţă cu bucurie suportul acordat celui de-al treilea centru social pentru copii începând cu luna mai a acestui an. Fundaţia oferă lunar Centrului Sfântul Iosif o sumă de 1.000 de euro pentru desfăşurarea unor programe educaţionale şi asigurarea mesei calde de prânz.

HN Sf Iosif_1

Cu acest prilej, reprezentanţii Fundaţiei Help Net împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României au participat ieri la o vizită a centrului, unde au discutat împreună cu conducerea acestuia despre obiectivele proiectului şi despre îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor. În prezent, cei 210 copii îngrijiţi în cele trei centre sprijinite de Fundaţia Help Net au acces la programe educaţionale şi mese calde în fiecare zi.

Principesa Maria a României se implică activ în proiectele sociale dezvoltate de Fundaţia Help Net, odată cu încheierea acordului de colaborare dintre Alteţa Sa Regală şi Fundaţie.

“Ne bucurăm că Fundaţia Help Net sprijină încă un centru social, Centrul Sfântul Iosif, în plus faţă de centrele Fundaţiei Sfântul Dimitrie şi Asociaţiilor Sfântul Stelian. Ne dorim să continuăm proiectele de caritate ale Fundaţiei pentru a determina schimbări pozitive în comunitatatea din care facem parte.”, a declarat Isabelle Iacob, Preşedinta Fundaţiei Help Net.

Beneficiarii proiectului iniţiat de Fundaţia Help Net sunt 90 de copii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate, ale căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spaţiul de locuit şi condiţiile de igienă fiind necorespunzătoare creşterii şi îngrijirii copiilor. Proiectul îşi propune să asigure copiilor din centrul de zi Sfântul Iosif masa de prânz şi oportunităţi educaţionale esenţiale unei dezvoltări normale.

Fundaţia Help Net îşi propune să realizeze în continuare schimbări cu efecte sustenabile pe termen lung prin intermediul unor proiecte cu impact important asupra întregii societăţi. De-a lungul timpului, Fundaţia Help Net s-a implicat în activităţi cu caracter social: programe educaţionale şi asigurarea mesei calde de prânz pentru centre de copii, construirea primului spital de îngrijire paliativă din Bucureşti  împreună cu Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, construirea celei de-a doua policlinici sociale dedicată persoanelor defavorizate social alături de Fundaţia Policinici Sociale Regina Maria. Proiectele demarate au avut ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor, tinerilor şi bătrânilor, educarea tinerilor instituţionalizaţi, susţinerea serviciilor de educatie pentru sănătate.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.