Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Estuar – platformă de donații pentru sprijinirea familiilor victimelor din Clubul Colectiv

0

Fundația Estuar este alături de familiile victimelor tragediei din Club Colectiv. Încă de sâmbătă, Fundația Estuar a pus la dispoziția donatorilor un cont în lei, unde se pot face donații, iar luni s-a deschis cel de-al doilea cont, in euro.

conturi Estuar
În acest moment, avem funcționale două conturi de donații:

Cont în lei:
RO45RNCB0064004896460001
Fundația Estuar
Banca Comercială Română, Sector 5, București

Cont în Euro:
RO64 RNCB 0076 0048 9646 0029
Fundația Estuar
Banca Comercială Română, Sector 5, București

Adresa băncii: Bdul Tudor Vladimirescu nr. 57, Bl. T 4, sector 5, București.

SWIFT: RNCBROBU

„Suntem impresionați de mobilizarea celor care vor să ajute: la două zile de la lansarea anunțului, în conturile Fundației sunt peste 13.000 euro strânși. Am oferit deja și primul sprijin, un ajutor de înmormântare în valoare de 2400 de lei, către familia lui Claudiu Petre. În prezent, avem cinci cereri concrete de sprijin financiar, pe care le gestionăm.

Într-o primă etapă, vom oferi câte 2400 lei ajutor de deces fiecărei familii îndoliate. În acest sens, facem apel către prietenii și familiile celor afectate de această tragedie și îi rugăm pe toți să ne contacteze, pentru că este posibil ca prin rețeaua noastră să nu ajungem la toți cei care au nevoie.

În funcție de sumele ce se vor strânge în zilele urmatoare, intenționăm să ajutăm și supraviețuitorii, familiile greu încercate de această tragedie, cu ajutor financiar suplimentar, pentru fiecare persoană.

Campania de strângere de fonduri este încă în plină desfășurare, abia peste câteva zile vom putea anunța date concrete asupra sumei strânse în conturi. Pentru a asigura transparența procesului, la fiecare final de săptămână vom anunța donatorii și banii strânși, precum și cum s-au cheltuit banii.
În plus, dacă suma totală depășește sumele pe care le-am stabilit, diferența rămasă va fi distribuită tot victimelor. De asemenea, precizăm că dacă un donator dorește ca suma să fie direcționată către o anumită persoană sau familie, vom avea grijă să respectăm intenția donatorului.

Am vrea să precizăm faptul că Fundația Estuar nu percepe comision pentru gestionarea acestei campanii, echipa Fundației fiind implicate pro bono, la fel ca și partenerii noștri, Grupul de ajutor Împreună Rezistăm, cei care au pierdut foarte mulți prieteni în această tragedie”, declară Amedeea Enache director executiv al Fundației.

De asemenea, Fundația Estuar s-a alăturat Grupului de ajutor #ImpreunaRezistam – FB.com/ImpreunaRezistam

Despre Fundația Estuar

Fundația Estuar este una dintre cele mai active organizații în domeniul sănătății mintale din țara noastră. Organizația a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Română de Sănătate Mintală și este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative, acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional, pentru adulții cu probleme de sănătate mintală. Echipa Estuar militează împotriva stigmatizării adulților cu probleme de sănătate mintală, pentru deschiderea și desființarea prejudecăților existente față de acest grup și pentru incluziune. Viziunea organizației pune accentul pe oferirea de alternative sociale pentru integrarea beneficiarilor fundației în comunitate, susținută și prin intermediul activităților de lobby și de advocacy.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.estuar.org și www.facebook.com/Fundatia-Estuar-332024717001234

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.