Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Estuar a lansat Spălătoria Car Care, întreprindere socială care oferă servicii de calitate și locuri de muncă pentru persoanele defavorizate

0

Fundația Estuar a inaugurat marți, 29 septembrie 2015, Spălătoria Car Care, o întreprindere socială lansată în cadrul proiectului ”Șanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, în care parteneri sunt Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe.

estuar spalatorie

Spălătoria auto Car Care este un concept inovativ de întreprindere socială, care vine în întâmpinarea celor ce își doresc cele mai bune servicii pentru propria mașină, dar și să ofere sprijin persoanelor din grupurile vulnerabile. Șoferii pot opta pentru servicii de spălat auto interior și exterior, spălarea tapițeriei, precum și pentru servicii de detailing auto: degresat, cerat, polisat. Ce face specială această spălătorie este faptul că în echipa care lucrează zi de zi pentru a face mașinile frumoase se află persoane aparținând grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilități, persoane care au abandonat școala, persoane care provin din familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale, persoane de etnie romă). Așadar, cei care aleg să își spele mașina la Spălătoria Car Care, nu optează doar pentru servicii de calitate, ci fac și o faptă bună pentru comunitate.
Spălătoria Car Care este localizată în Strada Regenerării, nr. 9-11, Sector 3, București și funcționează de luni până vineri, între orele 9 și 19, precum și sâmbăta, de la 9 la 16.
„Fundația Estuar este o organizație cu experiență în România, de peste 20 de ani oferim servicii sociale pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. Iar din acest an am decis să intrăm în domeniul antreprenoriatului social, să le oferim beneficiarilor noștri posibilitatea de a se angaja în întreprinderile sociale inițiate de Estuar”, a declarat Amedeea Enache, Director executiv Fundația Estuar.

”Spălătoria auto este un loc în care învățăm în fiecare zi cum putem fi mai buni, ce putem face mai bine pentru a le echilibra viața colegilor mei cu probleme de sănătate mintală sau din grupuri defavorizate. Sunt mândru că îi am colegi și sper ca peste câțiva ani să fim tot aici, mai puternici și din ce în ce mai buni”, a precizat managerul întreprinderii sociale Spălătoria Car Care, Dan Oproiu.

”Această spălătorie este a viitorului pentru că ne ajută și pe noi, și și oamenii pleacă de aici cu mașinile curate, iar noi avem satisfacția că am făcut un lucru bine”, a mărturisit L., angajat al spălătoriei tocmai inaugurate.

Despre proiect

Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe își unesc eforturile pentru a transforma viața a 150 de persoane din grupuri vulnerabile. Astfel, cele trei organizații vor iniția nouă structuri de economie socială în județele București, Ilfov și Giurgiu prin care vor înființa 102 noi locuri de muncă, vor organiza cursuri de formare profesională și servicii integrate de dezvoltare a carierei (informare și consiliere profesională, orientare profesională, consiliere psihologică, asistență) pentru 150 de persoane din grupuri vulnerabile (persoane cu dizabilități, femei aflate în situații de risc, femei victime ale violenței în familie, persoane care au mai mult de doi copii, familii monoparentale, persoane de etnie romă).

Despre partenerii proiectului

Fundația Estuar este una dintre cele mai active organizații în domeniul sănătății mintale din țara noastră. Organizația a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Română de Sănătate Mintală și este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative, acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional, pentru adulții cu probleme de sănătate mintală. Echipa Estuar militează împotriva stigmatizării adulților cu probleme de sănătate mintală, pentru deschiderea și desființarea prejudecăților existente față de acest grup și pentru incluziune. Viziunea organizației pune accentul pe oferirea de alternative sociale pentru integrarea beneficiarilor fundației în comunitate, susținută și prin intermediul activităților de lobby și de advocacy.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

www.estuar.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.