Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Dinu Patriciu a anunțat bursierii pentru anul 2011-2012

0

București, 18 iulie 2011 – Fundația Dinu Patriciu a dat astăzi publicității listele cu bursierii acceptați în cadrul programelor sale Orizonturi Deschise și Inventează-ți Viitorul!, pentru anul școlar și universitar 2011-2012. Acestea pot fi consultate pe site-ul fundatiei, www.fundatiadinupatriciu.ro.

Aflat în cel de-al patrulea an de desfășurare, Orizonturi Deschise este cel mai amplu program național de burse private oferite studenților români acceptați într-un program de masterat sau de doctorat la o universitate internațională de prestigiu. Dintre cele 100 de burse oferite anual, cu o valoare individuală de 15.000 USD,  programul a pus la dispoziție anul acesta 72 de burse noi, alături de alte 28 pentru bursierii din anii trecuți cu un program de studii mai mare de un an și care au avut rezultate academice foarte bune. 18 burse noi au fost acordate pentru ştiinţele socio-umane şi alte 18 ingineriei, ştiinţelor exacte şi IT. Din cele 18 burse disponibile pentru domeniul ştiinţelor economice, juriul a acordat 17, iar din cele 7 burse disponibile pentru medicină, biologie şi ştiinţele mediului, a acordat 6. Pentru arhitectură, design şi arte plastice s-au acordat 6 burse, iar pentru alte domenii 5 burse.

Anul acesta, programul Orizonturi Deschise a înregistrat 248 de candidaturi eligibile, mai mult de jumătate dintre candidaţi fiind admişi în primele 100 universităţi din lume, iar 15% dintre ei la cele mai bune 10 universităţi din lume. Mai bine de 90% dintre aceştia au optat pentru programe de masterat şi MBA-uri, restul pentru programe doctorale. Dintre candidați, 68% au fost fete, iar 32% băieți. Peste 50% dintre aceștia merg la studii în Marea Britanie, aproximativ 17% în Olanda și câte 6% în Spania și SUA. Restul candidaților au ca destinație de studiu Elveția, Franța, Suedia, Finlanda, Danemarca, Italia și Belgia.

Evaluarea candidaturilor a fost făcută de către un juriu independent, format din personalități române în domeniile în care se acordă bursele. Componența acestuia este disponibilă de asemenea pe site-ul fundației, www.fundatiadinupatriciu.ro.

 

Şi programul Inventează-ţi Viitorul! şi-a anunţat bursierii. De asemenea în al patrulea an de desfășurare, Inventează-ți Viitorul! se adresează elevilor de liceu și studenților cu rezultate școlare foarte bune, dar care provin din familii cu resurse financiare modeste. Comisia de evaluare a programului a decis să acorde 4.000 de burse elevilor de liceu, urmând ca lista studenților bursieri să fie publicată la data de 1 octombrie 2011. Cei 4.000 de elevi bursieri vor primi câte o bursă de 200 de lei pentru fiecare lună a anului şcolar 2011-2012.

 

Anul acesta, 81% dintre bursieri sunt fete şi 19% băieţi. Media şcolară a bursierilor nou intraţi în program este de 9,92, iar venitul mediu pe membru de familie este de 184,46 lei. La situaţia pe judeţe, cei mai mulţi bursieri provin din Suceava (8%), Olt şi Dolj (7%), Albă şi Neamţ (5%).

 

Pentru anul școlar 2011-2012, peste 3.000.000 euro din bugetul anual al fundației sunt direcționați către aceste două programe de burse. Scopul lor comun este de a susține educația românească, iar apoi fiecare dintre cele două vizează un set diferit de obiective. Vrem să dăm României cei mai buni specialiști, formați la cele mai prestigioase universități din lume și în paralel luptăm împotriva abandonului școlar, cauzat mai ales de lipsurile financiare de acasă”, a declarat Tincuța Baltag, Director General al Fundației Dinu Patriciu.

 

Despre Fundația Dinu Patriciu

Fundația Dinu Patriciu este o organizație neguvernamentală, care sprijină și promovează educația, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronunțat spirit de inițiativă, cu o conștiință civică deosebită și un real simț al responsabilității. Fundația își propune astfel să contribuie la transformarea societății românești într-o societate de cetățeni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundația dezvoltă programe ample precum: „Inventează-ți Viitorul!”, „Orizonturi Deschise”, „Sponsorizează un Copil”, „Educația Merită”, „Gala Premiilor în Educație” și își propune să contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educațional românesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundația Dinu Patriciu accesați: www.fundatiadinupatriciu.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.