Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Calea Victoriei te invita sambata, 1 septembrie, la o excursie cu ghid pe Calea Victoriei

0
Fundatia Calea Victoriei te invita sambata, 1 septembrie, de la ora 11.00, la o excursie cu ghid pe Calea Victoriei.

In plimbarea noastra, vom avea ocazia sa admiram cladiri din alte veacuri si sa ne lasam incantati de povestile istoricului Anita Sterea.

 

 

Descopera “Calea Victoriei”

 – Plimbare de sambata pe o strada aristocratica –

Sambata, 1 septembrie, de la ora 11.00, Fundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti povestile si frumusetea caselor de pe una dintre cele mai elegante artere bucurestene.

 

De la istoricul Anita Sterea veti afla mai multe despre oamenii si intamplarile care au facut candva farmecul celebrei Calea Victoriei.

 

Casele si palatele pe langa care vom trece in plimbarea noastra, si despre care vom povesti, sunt: Casa Cesianu, Palatul Cantacuzino, Casa Disescu, Casa Vernescu, Palatul Ghika-Gradisteanu, Academia Romana, Casa Monteoru-Catargi, Palatul Romanit, Palatul Stirbei, Athenee Palace, Muzeul Theodor Aman, Ateneul Roman, Palatul Regal, Biblioteca Centrala Universitara, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Teatrul Odeon, Casa Capsa, Cercul Militar National, Biserica Sarindar, Hotel Bulevard, Pasajul Macca-Villacrosse, CEC, Palatul Postelor, Biserica Stavropoleos (vizita interior) si Carul cu Bere.

 

Lector: Anita Sterea,

Data: 1 septembrie 2012; Ora: 11:00

Cost: 30 ron; Cost studenti: 25 ron

Loc de intalnire: pe Calea Victoriei, plecare din fata Palatului Cantacuzino

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Calea Victoriei este una din cele mai vechi artere ale Bucurestiului. Inainte de domnia lui Constantin Brancoveanu, strada nu facea parte din Bucuresti, numele ei fiind Drumul Brasovului si era formata doar din segmentul dintre Cercul Militar si Piata Victoriei.

Portiunea cuprinsa intre Piata Natiunilor Unite (fosta Piata Senatului) si bulevardul Regina Elisabeta era cunoscuta in acea vreme sub numele de Ulita Mare spre Sarindar, pentru ca ducea catre biserica Sarindar (astazi, Cercul Militar National).

Drumul, rezultat din unirea dintre Drumul Brasovului si Ulita Mare spre Sarindar, a fost deschis in anul 1692, de catre domnitorul Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu, sub numele de Podul Mogosoaiei.

Ulita nou formata era pavata cu trunchiuri de copaci. Strazilor astfel pavate li se spunea poduri, motiv pentru care si noua cale primeste denumirea de „Pod”, Podul Mogosoaiei.

Noua strada a fost construita pentru a asigura o cale de legatura intre mosia voievodului – Mogosoaia si palatul domnesc, amplasat in apropierea Curtii Vechi. Artera devine drumul principal al capitalei, de-a lungul ei construindu-se case boieresti, biserici, hanuri, hoteluri, pravalii, magazine de lux, cafenele si institutii de stat.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.