Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din 22 mai cursul Interpretari filozofice ale Alchimiei

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 22 mai, ora 19.00, Cursul: Interpretari filozofice ale Alchimiei, sustinut de Stefan Vianu.

INTERPRETARI FILOZOFICE ALE ALCHIMIEI

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 22 mai, ora 19.00, Cursul: Interpretari filozofice ale Alchimiei, sustinut deStefan Vianu.

Acest atelier nu isi propune sa ofere pur si simplu o “introducere in alchimie”, ci mai degraba, pornind de la cateva observatii introductive, un parcurs a unor interpretari filozofice – in sensul larg – celebre, al caror merit consta in a arata ca aceasta “arta” straveche se adreseaza in continuare omului contemporan.

Daca una din “maladiile” civilizatiei europene, si nu in ultimul rand a culturii moderne, este dualismul eu-lume, spirit-materie (trup), alchimia abordeaza frontal aceasta problema, incercarea ei fiind aceea de a oferi o viziune asupra omului – si nu mai putin asupra lumii – ca intreg.

Temele celor trei ateliere sint:

1. Alchimia si viziunea cosmica (M. Eliade)

2. Omul reintregit (C. G. Jung)

3. Estetica alchimiei (G. Bachelard)

Lector: Stefan Vianu

Data incepere:22 Mai 2012; Ora curs: 19:00

Cost: 120 ron, Cost studenti si pensionari: 100 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.