Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Calea Victoriei implineste 7 ani! Si povestea continua…

0

7ani-Web

Fundatia Calea Victoriei a implinit in aceasta iarna 7 ani de existenta. Alaturi de lectorii nostri inspirati am descoperit lumi fabuloase, ne-am delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice si ne-am bucurat de povestile efervescente ale unor oameni extraordinari precum: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintila Mihailescu si Tiberiu Soare.

De 7 ani suntem impreuna si te asteptam in fiecare seara cu evenimente si ateliere surprinzatoare in domenii precum: istoria artei, antropologie si folclor, fotografie, jurnalism, dezvoltare personala, pictura, design interior, istoria religiilor, scriere creativa etc.

Despre noi:

Fundatia Calea Victoriei s-a nascut in 2007 din dorinta de a oferi oamenilor de toate varstele sansa de a se dezvolta personal si profesional si de a se initia in domenii neintalnite in scoala. Am mizat pe dragostea de cultura a bucurestenilor si, iata, pana acum am castigat impreuna.

Am construit un univers neconventional unde se intalnesc actori, istorici, pictori, muzicieni, antropologi, scriitori si publicul larg, sedus de frumusetea si bogatia culturii si a stiintelor umaniste.

Am reusit in 7 ani sa ne facem multi prieteni, sa starnim curiozitati, sa daramam clisee si sa nastem proiecte curajoase si originale. Iar povestea nu se opreste aici…” Sandra Ecobescu, presedintele Fundatiei Calea Victoriei

7 ANI in cifre, inseamna:

  • 15.000 de cursanti care au participat la atelierele si evenimentele Fundatiei.
  • 8.000 de bursieri  (elevi si studenti) care s-au bucurat de participarea gratuita la cursurile Fundatiei.
  • 3.000 de cursuri si evenimente in 17 domenii – actorie si cinema, antropologie si folclor, arhitectura, arte plastice, astronomie, istorie si arta, costum si moda, design interior, dezvoltare personala si psihologie, filozofie si retorica, fotografie, istorie si civilizatie, jurnalism si comunicare, limbi si civilizatii vechi, muzica si dans, religie si mistica, scriere creativa si literatura.
  • 65 de lectori care ne-au fost alaturi in aceasta calatorie, primul nostru lector fiind istoricul Neagu Djuvara.
  • Realizarea primului proiect editorial al Fundatiei: Pentru ce mergem la Opera? –  volum ce cuprinde cele 13 conferinte sustinute de dirijorul Tiberiu Soare in 2012-2013, dedicate unor opere si balete celebre.
  • Organizarea festivalului Luna Bucurestilor ce se desfasoara anual in perioada 9 mai – 9 iunie, in colaborare cu Cercul Militar National, sub Inaltul Patronaj al Principesei Margareta, care include si Balul Bucurestiului Interbelic, ajuns la cea de a cincea editie.
  • Organizarea Concertului Extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile” de A. Vivaldi si A. Piazzolla, un eveniment de gala ajuns la cea de a doua editie.

Delecteaza-te cu acest film, in care prietenii Fundatiei vorbesc despre drumul parcurs impreuna: https://www.youtube.com/watch?v=IoiOL0vZY9g.

 

Si povestea continua…Fii alaturi de noi in luna ianuarie la unul dintre atelierele pregatite pentru tine:

In cautarea Fericirii, cu Nicolae Dragusin, din 20 Ianuarie

Introducere in Antropologia culturala, cu Mirel Banica, din 20 Ianuarie

Viata in cuplu: Dans sau lupta?, cu Daniela Andreescu, din 20 Ianuarie

Atelier de Jurnalism narativ si scriitura personala, cu Ana Maria Ciobanu, din 21 Ianuarie

Atelier de Nutritie: “Suntem ceea ce mancam”, cu Ruxandra Maria Plesea, din 22 Ianuarie

Curs de Initiere in Pictura, cu Teodora Varzaru, din 23 Ianuarie

Atelier de Bijuterii Soutache, cu Mariana Tanasescu, din 24 Ianuarie

Cum gandesc, ce simt barbatii?, cu Alin Comsa, din 24 Ianuarie

Basme si legende traditionale – Calatorie in lumi fantastice, din 28 Ianuarie 2015

Atelier de Expresivitate corporala prin teatru de improvizatie, cu Alexandru Pribeagu, din 30 Ianuarie

Inscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Mai multe detalii la  www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.