Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Frumuseţea – o istorie care ne fascinează

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din 16 iulie, ora 19.00, Scoala de vara Frumusetea-o istorie care ne fascineaza, sustinuta de Monica Neatu.

Frumusetea pare, pentru omul secolului XXI, un mit vechi de cand lumea, o perceptie estetica subiectiva ce isi impune tirania selectiei si a admiratiei intr-un mod paradoxal. Inca din preistorie, iubita, dorita, hulita sau adorata, aceasta zeita capricioasa a modelat gusturi, alegeri, atitudini si maniere. Mereu prezenta si greu de definit, ea pluteste in aerul timpului dar, ne pare, uneori, de neinteles. Istoria frumusetii este, deopotriva, contemporana cu cei care o elaboreza si eterna, in masura in care obiectul fascinatiei ramane in memoria oamenilor.

Va invitam sa parcurgem impreuna, intr-un mod interactiv si relaxat, o poveste care ne fascineaza, sa vedem cum a evoluat un ideal estetic de-a lungul secolelor, de ce frumusetea veacurilor trecute ne pare, uneori, straina si neinteleasa si de ce unele frumuseti sunt eterne.

Temele celor cinci intalniri sunt:

LUNI 16 iulie, 1. De la Venus din Willendorf la Venus din Milo. Cum s-a nascut un ideal estetic?

MARTI 17 iulie, 2. Madonne si cavaleri. Frumusetea ascunsa a evului mediu si trupurile Renasterii. Proportiile perfecte.

MIERCURI 18 iulie, 3. “Extazul estetic”. Frumuseti nelinistitoare si senzuale.

JOI 19 iulie, 4. O frumusete libertina si romantica.

VINERI 20 iulie, 5. Frumusetea provoaca. Artificial si natural in secolul XX.


Lector: Monica Neațu

Data incepere: 16 Iulie 2012; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5; Frecventa: zilnic

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.