Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Frontline Club București dezbate despre fotojurnalismul de război în cadrul One World Romania

0

Logo_FCBucharest_small

Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, organizează miercuri, 19 martie, și duminică, 23 martie, dezbateri despre fotojurnalismul de război, pericole, deontologie și povești de pe front, în cadrul Festivalului de Film Documentar One World Romania, după proiecțiile filmului “Which Way is the Front Line from Here: The Life and Time of Tim Hetherington”.

Dezbaterile vor avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român în data de 19 martie, după proiecția de la ora 19.00, respectiv la Cinema Studio, în data de 23 martie, după proiecția de la ora 16.00.

În aprilie 2011, în timpul conflictului din Libia, Tim Hetherington și colegul său, fotograful Chris Hondros, au fost uciși de forțele libiene în orașul Misrata. Potrivit Reporters Sans Frontières, 71 de jurnaliști au fost uciși în 2013, an în care numărul jurnaliștilor răpiți a crescut dramatic, la fel ca numărul celor ajunși după gratii.
Tim Hetherington era fotojurnalist și realizator de film documentar: a documentat fotografic confruntările din Africa de Vest și din Orientul Mijlociu; documentarul său, „Restrepo” (regizat împreună cu Sebastian Junger), despre experiența cotidiană a unui batalion de soldați în Afganistan, a câștigat premiul juriului la Sundance și a fost nominalizat la Oscar. Indiferent de contextul explorat – Afganistan, Liberia sau Libia – imaginile lui Hetherington vorbesc despre natura umană, despre conexiunile între oameni în condiții de criză și, nu în ultimul rând, despre camaraderia masculină în vreme de război.

La dezbaterea media din 19 martie vor lua parte Florin Ghioca, fotoreporter corespondent Mediafax Foto, iar la evenimentul din 23 martie sunt invitați Radu Sigheti, Șeful Departamentului de Fotojurnalism din cadrul Agenției Internaționale de Știri Reuters România și Sebastian Junger, regizorul “Which Way is the Front Line from Here: The Life and Time of Tim Hetherington”.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.

Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media.
Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.
http://www.vaughansmith.com/.

Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate:
http://www.frontlineclub.com/about-us/
http://www.frontlineclub.com/romania/
https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest

Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.