Frontline Club București dezbate despre fotojurnalismul de război în cadrul One World Romania

0

Logo_FCBucharest_small

Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, organizează miercuri, 19 martie, și duminică, 23 martie, dezbateri despre fotojurnalismul de război, pericole, deontologie și povești de pe front, în cadrul Festivalului de Film Documentar One World Romania, după proiecțiile filmului “Which Way is the Front Line from Here: The Life and Time of Tim Hetherington”.

Dezbaterile vor avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român în data de 19 martie, după proiecția de la ora 19.00, respectiv la Cinema Studio, în data de 23 martie, după proiecția de la ora 16.00.

În aprilie 2011, în timpul conflictului din Libia, Tim Hetherington și colegul său, fotograful Chris Hondros, au fost uciși de forțele libiene în orașul Misrata. Potrivit Reporters Sans Frontières, 71 de jurnaliști au fost uciși în 2013, an în care numărul jurnaliștilor răpiți a crescut dramatic, la fel ca numărul celor ajunși după gratii.
Tim Hetherington era fotojurnalist și realizator de film documentar: a documentat fotografic confruntările din Africa de Vest și din Orientul Mijlociu; documentarul său, „Restrepo” (regizat împreună cu Sebastian Junger), despre experiența cotidiană a unui batalion de soldați în Afganistan, a câștigat premiul juriului la Sundance și a fost nominalizat la Oscar. Indiferent de contextul explorat – Afganistan, Liberia sau Libia – imaginile lui Hetherington vorbesc despre natura umană, despre conexiunile între oameni în condiții de criză și, nu în ultimul rând, despre camaraderia masculină în vreme de război.

La dezbaterea media din 19 martie vor lua parte Florin Ghioca, fotoreporter corespondent Mediafax Foto, iar la evenimentul din 23 martie sunt invitați Radu Sigheti, Șeful Departamentului de Fotojurnalism din cadrul Agenției Internaționale de Știri Reuters România și Sebastian Junger, regizorul “Which Way is the Front Line from Here: The Life and Time of Tim Hetherington”.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.

Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media.
Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.
http://www.vaughansmith.com/.

Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate:
http://www.frontlineclub.com/about-us/
http://www.frontlineclub.com/romania/
https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest

Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează