Fotografie, film si pictura prin metode de educatei non-formala

0

Două şcoli din Ferentari experimentează metode de educaţie non-formală prin fotografie, film, pictură

In proiectul Asociaţiei Komunitas, elevele celor două şcoli participă la ateliere alături de studente de la facultăţi din Bucureşti şi editează împreună o revistă

Asociaţia Komunitas lansează duminică, 27 februarie 2011, în clubul Green Hours primul număr al revistei „Feminitate, Egalitate, Solidaritate”. Revista face parte dintr-un proiect mai amplu, de educaţie non-formală, care implică eleve cu vârste între 10-15 ani de la şcolile 136 şi 148 din cartierul Ferentari, alături de studente de la facultăţi de stat din Bucureşti.

În cadrul proiectului, elevele celor două şcoli şi grupul de studente au lucrat împreună pentru realizarea revistei “Feminitate, Egalitate, Solidaritate”. Interviurile şi fotografiile sunt realizate, în mare parte, de elevele beneficiare ale proiectului, iar articolele sunt redactate de studente. În afara proiectului editorial, acestea participă împreună şi la ateliere de educaţie non-formală şi stimulare a potenţialului creativ.

La evenimentul de lansare vor fi, de altfel, organizate câteva ateliere creative, realizate de eleve: un atelier de fotografie, unul de film, unul de pictură şi proiecţii de filme. Invitaţii sunt aşteptaţi să îşi facă portrete în cadrul unui mini studio foto, având la dispoziţie diverse accesorii (pălării, măşti, pene), să simuleze interviuri în faţa camerei de filmat şi să picteze împreună cu elevele.

“Feminitate, egalitate, solidaritate” este un proiect al Asociaţiei Komunitas şi are ca scop orientarea tinerelor din Ferentari catre educaţie, cultură şi dezvoltare personală. Acesta combină educaţia non-formală cu sesiuni de consiliere psihologică şi solidarizare prin lucru colectiv cu studente de la facultăţi de stat, aflate la începutul unei cariere de succes. Proiectul este sprijinit de studenţi şi profesori de la Masterul Gen, Politici şi Minorităţi din cadrul SNSPA şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti şi este finanţat de Fundaţia Soros, prin Programul Fondul de Urgenţă.

“Feminitate, egalitate, solidaritate” se desfasoară pe o perioadă de nouă luni la Şcolile 136 şi 148 din cartierul Ferentari, timp în care tinerele beneficiare ale proiectului participă la ateliere creative de film, fotografie, pictură, muzică, dans şi teatru, alături de studente de la facultăţi din Bucureşti. În următoarele trei luni, elevele şi studentele vor participa la ateliere de teatru, dans şi muzică, urmând ca la finalul acestor ateliere să fie lansat al doilea număr al revistei.

Evenimentul de lansare este găzduit de Green Hours, Calea Victoriei nr. 120. Intrarea este libera.

Despre Asociaţia Komunitas

Asociatia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători din domeniul ştiinţelor sociale si urmareste un demers coerent de acţiune socială şi depăşirea cadrului strâmt în care se manifestă ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora. Komunitas îşi propune să contribuie la transformarea societăţii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin interventii sociale care vizează: studiu şi reflecţie socio-antropologice; stabilirea unor contacte socio-culturale între diferite realităţi sociale; crearea de noi spaţii de interacţiune socială; dezvoltarea participării indivizilor la viaţa comunităţilor în care trăiesc, facilitarea accesului la cultură a unor categorii defavorizate; încurajarea folosirii spaţiului public din zone defavorizate în vederea creşterii vizibilităţii sociale şi a puterii de autoreprezentare a unor categorii dezavantajate; depăşirea unor stereotipuri sociale.

Pentru a afla mai multe informatii despre proiect  puteti vizita:

www.feminitateegalitatesolidaritate.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează