Fotografie 3D la sediul ICR, 08.09.2009

0

Marţi, 8 septembrie (2009), începând cu ora 12.30, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38) va avea loc expoziţia de imagini 3D „Cunoaştere şi Promovare prin intermediul fotografiei stereoscopice” realizate de arh. Matei Filip. Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie al României şi al Muzeului Căilor Ferate Române şi prezintă în premieră imagini şi scurtmetraje stereoscopice realizate în Bucureşti, în special în spaţiul expoziţional bucureştean.

11Fotografia stereoscopică creează efectul de spaţiu 3D prin suprapunerea a doua imagini pe acelaşi suport (fotografie, hârtie, ecran), urmată de „citirea” lor cu ajutorul unor ochelari speciali. Acest procedeu este asemănător celui folosit pentru vizionarea filmelor 3D în cinematografe.
Printre obiectele fotografiate tridimensional se numără mitra arhiepiscopală, coiful princiar traco-getic de la Coţofeneşti, coroana Reginei Maria, Columna lui Traian, precum şi alte obiecte de patrimoniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie al României.

Mai multe informaţii pe icr.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează