Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fotografia – pasiune și meserie: Cristina Ţintă şi-a descoperit dragostea pentru imagini privind spre stele

0

F64, cel mai mare magazin foto-video, și-a propus prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ să prezinte poveștile consultanților săi. Proiectul, din care aflăm cum s-a transformat pasiunea pentru imagine într-o meserie care aduce multe împliniri, continuă cu povestea Cristinei Ţintă, consultant foto şi Content & Community Specialist la F64. Pentru ea, totul a început din dragoste pentru desen şi pentru stele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Încă din adolescenţă, Cristina a fost atrasă de desen şi fascinată de astronomie. Planetele, stelele, nebuloasele, toate arătau incredibil în fotografii, astfel a luat naştere pasiunea ei pentru imagini. „Îmi plăcea foarte mult să desenez, să mă uit pe albume de artă, să fac tot felul de colaje din carton, staniol, ziare. Apoi m-am apucat de astronomie şi am început să fiu foarte pasionată şi de fotografie, pentru că îmi plăcea să le îmbin pe amândouă. După care am ajuns să fotografiez de toate, în ultima perioadă axându-mă în special pe fotografia de stradă, dar nu spun nu peisajului sau portretelor”, povesteşte Cristina Ţintă.

Iar pentru a face o fotografie bună nu este neapărat nevoie de un aparat anume. Chiar şi cu telefonul mobil se pot obţine efecte deosebite, spune Cristina. Preferatul ei rămâne cuplul Canon 7D cu un obiectiv Canon 70-200mm f/4 USM. Îi place să fotografieze şi pe filme alb-negru, în stil vechi, analog, iar atunci foloseşte un Canon EOS 300, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Cristina a început să lucreze cu F64 după ce a colaborat cu magazinul pe diferite proiecte editoriale, ca freelancer. Acum este Content & Community Specialist şi se ocupă, printre altele, de redactarea articolelor de pe blog şi de newsletter-ul de content, dar îi place foarte mult să participe şi la organizarea evenimentelor şi a expoziţiilor de fotografie.

„Ce este pentru mine fotografia? Dincolo de-a fi o cale de relaxare şi defulare, de eliberare, implică și conectarea la această lume, de-a vedea cu adevărat cât de frumoasă este şi de-a te bucura de lucrurile aparent mărunte, fapt pe care, din păcate, începem să-l uităm tot mai des”, mărturiseşte ea.

Ca stil fotografic, Cristina preferă fotografia de stradă şi de călătorie, dar este interesată şi de peisaj sau portret, iar munca sa poate fi urmărită pe Flickr, Facebook sau Instagram. Recunoaşte că îi place foarte mult să se joace cu camera, să experimenteze, să încerce mereu lucruri noi, inedite, pentru a-şi pune în valoare imaginaţia, creativitatea. Tocmai această dorință de a încerca lucruri noi a făcut-o să se implice drept cofondator și în festivalul Bucharest Photo Week, care anul acesta ajunge la cea de-a 3-a ediţie. Începe oficial pe 26 septembrie și până pe 2 octombrie vor fi o mulțime de ateliere și expoziții pentru iubitorii imaginii.

F64 este partener oficial și găzduiește cinci expoziții, iar unul dintre cele mai interesante evenimente ale festivalului va fi expoziţia de fotografie de stradă On SPOTLight – grup internațional de fotografi. Toate imaginile pe care vizitatorii le vor vedea au fost realizate în urma unui concurs cu tema folosirii creative a luminii în fotografia de stradă. Vernisajul se va desfășura marți, 27 septembrie, de la ora 19.00, în sala expozițională a F64 (Bd. Unirii nr 45).

Despre F64

F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro. Cu o echipă de 130 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de fotografie și F64, pasionații pot urmări conturile oficiale de Facebook, Instagram și Twitter.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.