Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Proiectul “Respira Adanc” a ajuns in Herastrau

0

Asociatia Green Revolution si Fundatia Carl von Linde anunta relocarea domurilor “Respira Adanc” in parcul Herastrau, in apropierea zonei Roaba de cultura. Domurile vor ramane aici pana la data de 4 octombrie, cand proiectul ”Respira Adanc” se va încheia.

In perioada 11 iunie – 30 iunie, domurile au fost plasate In curtea Palatului Parlamentului pentru a atrage atentia autoritatilor si factorilor de decizie asupra importantei calitatii aerului, cat si asupra necesitatii unor masuri care sa asigure pastrarea unui aer mai curat in marile orase.

Domurile au fost inaugurate pe 21 mai, odata cu deschiderea oficiala a proiectului “Respira Adanc”, primul proiect de constientizare a calitatii aerului in marile orase din Romania, lansat de Asociatia Green Revolution împreuna cu Fundatia Carl von Linde..

Proiectul revine cu inca o noutate, si anume, un concurs de scurtmetraje, “Esti ceea ce respiri”. In perioada 24 iulie – 14 septembrie, prietenii “Respira adanc”, sunt invitati sa trimita scurtmetraje despre calitatea aerului, de maximum 5 minute pe adresa office@greenrevolution.ro.

Poza Respira Adanc Respira Adanc 2 Respira_Adanc_-4633 Respira_Adanc_-4730

Incepand cu 15 pana pe 25 septembrie materialele video vor fi urcate pe pagina www.facebook.com/RespiraAdanc si supuse votului. Pe 26 septembrie vor fi anuntati castigatorii premiilor in valoare de 900 euro: locul I – 400 euro, – locul II – 300 euro, – locul III – 200 euro. Regulamentul va fi disponibil pe site-ul http://www.greenrevolution.ro/ si pe pagina de Facebook www.facebook.com/RespiraAdanc.

« Speram ca acest proiect prezentat sub forma unor experiente in antiteza, alaturi de dezbaterile ce vor avea loc intre autoritati, reprezentati ai sistemului de sanatate, societatea civila si reprezentanti ai mediului de afaceri ce activeaza in domenii poluatoare, sa reuseasca sa puna pe ganduri atat publicul larg, care va intra in contact cu acest proiect, cat si factorii decidenti in privinta adoptarii unor masuri corective si a implementarii acestora. Speram sa genereze macar un prim pas in sensul unei mai mari responsabilizari cu privire la calitatea aerului din zonele urbane si nu numai. Principala directie de intervenite a Fundatiei Carl von Linde este domeniul sanatatii si, desi acest proiect aparent se inscrie mai degraba intre actiunile de protectie a mediului, am decis totusi sa il sustinem pentru ca sanatatea noastra are de multe ori legatura cu mediul in care traim, si ne dorim ca mai multe din eforturile noastre sa previna decat sa trateze », a declarat Ana Chitan, Presedinte Fundatia Carl von Linde.

«Incercam prin aceste doua experiente oferite vizitatorilor sa subliniem impactul actiunilor si activitatilor noastre asupra unui ecosistem extrem de complex si delicat. Dintre daunele pe care le putem produce si incapacitatea noastra de a le face reversibile, despre imposibilitatea de a copia si reface natura in forma ei naturala. Explicam impactul asupra pamantului, apei si in mod special asupra aerului»,  a decalarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Respira Adanc” se adreseaza in aceeasi masura si autoritatilor. In cadrul proiectului,  se vor realiza mese rotunde si consultari intre factorii de decizie din administratia centrala si locala pentru a identifica solutii care sa asigure protectia calitatii aerului. Temele vizate sunt imbunatatirea comunicarii intre autoritati, adoptarea si amendarea legislatiei actuale, identificarea masurilor administrative, comunicare publica si educatie.

“Respira adanc” este un proiect unic in Romania, un proiect care transmite un mesaj clar: “Nu ne permitem luxul de a nu respira! Trebuie sa avem grija de aerul nostru!”

Despre Fundatia Carl von Linde

Fundatia Carl von Linde, este o fundatie tanara, fondata in anul 2013, ce si-a propus sa sustina in principal sistemul de sanatate romanesc, prin proiecte cu rezultate sustenabile si durabile. Alaturi de autoritati, de alte organizatii non-guvernamentale si de organizatii de pacienti dezvoltam proiecte de modernizare a unitatilor spitalicesti, proiecte de eficientizare a sistemului public de santatate, realizand si punand la dispozitia autoritatilor studii comparative intre tratamentul ambulatoriu si cel prin spitalizare, proiecte de sustinere a pacientilor cu afectiuni grave sau rare etc.

Ne sunt dragi si artistii, profesorii si ecologistii din Romania, de aceea o mica parte a fondurilor noastre merg si in aceasta directie catre initiative de mica amploare, dar admirabile a acestor oameni.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Detalii despre proiect, puteti afla pe: www.respira-adanc.ro si www.facebook.com/RespiraAdanc

 

 

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.