Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Președintele României, Domnului Klaus Werner Iohannis pe scena Hope Concert 2015

0

Ieri seară, Ateneul Român a fost locul în care muzica clasică, jazzul, dansul, arta străzii şi generozitatea, în cele mai frumoase forme ale ei, s-au reunit într-un eveniment memorabil al Fundației Hope and Homes for Children România. Oaspetele de onoare al Hope Concert a fost Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, care a subliniat că „o societate în care oamenilor nu le pasă unii de alţii îşi pierde direcţia. Iar o societate care îşi neglijează copiii nu are viitor.”

Ateneul Roman_2 Graffiti - Sweet Damage Crew_2 Hope Concert 2015_2 Klaus Iohannis si Stefan Darabus_2 Klaus Iohannis_2 Stefan Darabus, Klaus Iohannis_2

Mesajul Președintelui României a validat eforturile depuse în ultimii aproape 17 ani de Hope and Homes for Children România, pentru protejarea copiilor și familiilor vulnerabile. „Prin ceea ce faceţi, dar mai ales prin cine sunteţi aţi reuşit nu doar ca aceşti copii să aibă un loc numit ”acasă”. Ci aţi dăruit speranţă. Dumneavoastră aţi văzut suferinţă şi deznădejde şi n-aţi trecut mai departe indiferenţi. Aţi ascultat şi aţi arătat că vă pasă. Aţi venit cu soluţii, aţi generat dezbatere, aţi creat parteneriate cu autorităţi publice, aţi dezvoltat servicii sociale. Într-un cuvânt, aţi arătat că se poate”, a declarat președintele României, Klaus Werner Iohannis.

Emoția și speranța au cuprins întreaga sală a Ateneului, unde peste 700 de oameni au vibrat la unison pe acorduri de Brahms, Chopin, Piazolla, Villa-Lobos, Albinoni sau Tiberian și Dan Dediu. Pe scenă au urcat artiști renumiți, care și-au pus tot talentul în slujba unei cauze nobile: speranță și o casă și o familie pentru fiecare copil. Violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareț, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian și Nadia Trohin, percuționistul Zoli Toth și actrița Ana Pepine, alături de soprana Irina Iordăchescu au creat momente artistice emoționante, mare parte din ele prezentate pentru prima dată în cadrul unei gale. Renumita echipă de graffiti Sweet Damage Crew a realizat un performance live de street art, care a fost transmis în direct pe ecranul sălii Ateneului Român.

Concertul a fost prezentat de binecunoscuta jurnalistă Amalia Enache, ambasador al Hope and Homes for Children. La eveniment au participat vedete de televiziune, muzicieni și personalități precum: Prințesa Marina Sturdza –  Președinte de Onoare și Alexandru Tomescu – Ambasador al HHC, Andreea Răducan, Helmuth Duckadam, Dana Săvuică, Magda Palimariu, Corina Caragea, Alexandra Ungureanu, Florentina Opriș, Gianina Corondan, Thea Haimovitz și mulți alții.

“Instituționalizarea copilului distruge vieți. Le neagă dreptul la iubire și la familie. E o violare a drepturilor copilului. E o cale profund greșită și o problemă globală. Abuzivă, traumatizantă, instituționalizarea copilului e o foarte proastă investiție a banilor contribuabililor, a fiecăruia dintre noi. Eradicarea instituționalizării ca formă de ‘protecție’ a copilului e posibilă în orizontul vieții noastre. Hope and Homes for Children e un vârf de lance în confruntarea directă a acestei nedreptăți crunte la care suntem, încă, martori. Până la finalul anului 2022, misiunea noastră e ca nici un copil sub șase ani să nu mai fie instituționalizat, în Europa Centrală și de Sud, iar toate țările din regiune să își asume programatic protecția copilului în medii familiale, ca principiu esențial în protecția copilului”, a declarat Ștefan Dărăbuș, Director pentru Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

“Un eveniment cu suflet pentru suflete. Am fost impresionați de dăruirea celor prezenți, atât pe scenă cât și în public, pentru o cauză nobilă. Ne-a încântat să constatăm că repertoriile propuse, îmbinarea stilurilor și a instrumentelor, au făcut să vibreze aseară Ateneul Român”, a declarat violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul Ansamblului Violoncellissimo.

 

„A fost o seară foarte reușită din punct de vedere artistic și trebuie să adresez felicitări organizatorilor – Quartz Media Production. Cred că oamenii din sală au arătat că apreciază și sunt alături de eforturile pe care Hope and Homes for Children le face în România. Mă bucur că am fost a treia oară alături de marea familie a Hope and Homes for Children și că pot ajuta la expunerea ideilor, proiectelor și realizărilor lor extraordinare”, a declarat pianistul Andrei Licareț.

Ștefan Dărăbuș și Principesa Marina Sturdza, președinte onorific al HHC România, au înmânat președintelui BRD Groupe Société Générale, Philippe Lhotte, distincția pentru “Responsabilitate Socială Corporativă”, marcând astfel recunoașterea parteneriatului strategic care permite fundației să continue dezvoltarea programelor de educație și integrare socială pentru copiii și familiile vulnerabile.

“Mulțumesc pentru acest premiu de responsabilitate socială acordat BRD, însă cei care merită recunoașterea sunt oamenii Fundatiei Hope and Homes for Children România. Le mulțumesc și angajaților BRD care se implică și donează lună de lună pentru acest program. Donațiile lor sunt dublate de bancă și astfel obținem un impact mai puternic. Felicit echipa HHC, care a obținut în această seară o susținere extrem de importantă din partea Presedinției României. Și noi credem în aceeași măsură că este important ca toți copiii să beneficieze de căldura unei familii, de un trai decent și de educație”, a spus, în discursul său de mulțumire, Domnul Philippe Lhotte, Președinte – Director General BRD.

Distincția anului pentru inițiativă civică a fost acordată lui Domnului Radu Negulescu și echipei XChallenge Kilimanjaro, care au excaladat vârful Uhuru pentru a strânge 25.000 de euro astfel încât familia Bordei, aflată în programul HHC România de prevenire a abandonului, să își poată lua o casă.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Filarmonica George Enescu.

Detalii pe www.hopeconcert.org.

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.

http://www.hhc.ro/

Organizatori: Hope and Homes for Children România, Quartz Media Production, Filarmonica George Enescu

Partener principal: Pro TV

Co-producători: Radio România Cultural, Radio România Muzical

Eveniment susținut de: Adevărul Financiar, FIVE’S, Asociația Somelierilor din România, Hora, Parlor

Parteneri proiect: BRD Groupe Société Générale, Pirelli, Kaufland, Arval, Baker Tilly

Parteneri media: Etiquette, Cariere, Cațavencii, Igloo, Observatorul Cultural, HotNews, Business Review, Revista 22, Q Magazine, Șapte Seri, 121.ro, Acasă, Casa Mea, Onlinegallery, Actualitatea Muzicală, 4arte, Dela0, LiterNet, CSRmedia, mihaelaivan.ro, Senso TV, Social Responsibility Magazine, Societatesicultura.ro, The Art of Living, Think Outside The Box, Totul despre mame, WebCultura, Qbebe, Ziare.com, Graphic Front

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.