Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Peste 6.000 de persoane, la cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani

0

Peste 6.000 de persoane, la cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani, 13 – 14 septembrie, parcul Izvor (Bucuresti)

Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank au organizat cea de-a patra editie a BikeFest, cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani.

Peste 6.000 de persoane pasionate de pedalat si biciclete au fost prezente in parcul Izvor din Capitala, in weekend-ul 13–14 septembrie, si s-au bucurat de un festival al biciclistilor urbani. Pe parcursul celor doua zile, cei prezenti si-au putut testa indrazneala, rezistenta si viteza la cele mai tari competitii, s-au distrat la super concerte, s-au relaxat, au petrecut timp frumos cu cei dragi si au castigat multe premii.

BikeFest 2014

BikeFest 2014 a fost deschis sambata dimineata cu Pentathlon-ul, la care s-au inscris peste 700 de concurenti. Ocolirea gropilor, urcatul scarilor cu bicicleta in spate, slalomul prin trafic, toate provocarilor zilnice din traficul bucurestean au fost o adevarata demonstratie de rezistenta si energie!

„In 2009 am inceput sa investim in proiectul I’Velo pentru ca eram convinsi ca Bucurestiul are nevoie de o schimbare de mentalitate in ceea ce priveste transportul urban. De atunci sarbatorim, in fiecare toamna, impreuna cu voi mersul pe bicicleta. Toamna aceasta ne-a adus foarte multi bicilisti si un tur caritabil cu peste 500 de participanti. Ne bucuram sa vedem ca mersul pe bicileta devine o practica”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

«Au fost doua zile de super festival, un BikeFest 2014 cu mai multe competitii, cu si mai multi biciclisti prezenti in parc si multa distractie. Numarul biciclistilor, in crestere de la un an la altul, dovedeste ca suntem uniti si, intr-un final, vom fi atat de multi incat o sa avem piste si parcari, drepturi si respect in trafic. Venind la BikeFest, este clar, sustii comunitatea si lupti pentru drepturile tale. Le multumim sponsorilor, partenerilor si tuturor biciclistilor care ne-au fost alaturi la BikeFest si speram sa ii avem alaturi si la editia de anul viitor! », a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

BikeFest 2014 insemnat doua zile de:

  1. I’Velo Pentathlon – o competitie cu 5 probe noi, dedicata biciclistilor urbani. Anul acesta, la Pentathlon 2014 au luat startul peste 300 de concurenti si au demonstrat ca au toate abilitatile unui biciclisti urban.
  2. Tur ciclist caritabil – Pedalam pentru zambete. Peste 500 de biciclisti s-au alaturat demerului nostru si au pedalat pentru copiii neajutorati din Valea Screzii din judetul Prahova. Astfel, 54 de biciclete ala Asociatiei Green Revolution vor aduce zambete pe fetele acestor copii.
  3. Peste 400 de persoane si-au testat rezistenta fizica la Cel mai mare marathon de cycling si aerobic din Romania, organizat de World Class Romania. 300 de biciclete si cei mai buni instructori de cycling si aerobic au pregatit o atmosfera plina de energie pe durata celor 5 ore de marathon.
  4. Doi pe bicicleta, cea mai amuzanta competitie dedicata cuplurilor, prietenilor sau familiei a adunat peste 30 de echipe la start.
  5. Scoala de biciclete, powered by Nescafé – 30 de persoane au invatat sa pedaleze.
  6. X-treme Bike – Freerider si Scoala de Pedalat au facut demonstratii de cascadorie pe bicicleta si i-au invatat cateva trucuri pe doritori.
  7. BikeFest Expo a adus cele mai importante magazine si cei mai cunoscuti producatori de biciclete cu super oferte la biciclete si accesorii.
  8. Concertele cu Les Elephantes Bizarres si Doru Trascau, ex AB4 sau Mono Jacks si stand-up comedy cu Costel au strans peste 1.000 de persoane care s-au amuzat si au fredonat melodiile celor doua trupe.
  9. Junior area. In cele doua zile ale evenimentului, copiii au participat la ateliere diverse de pictura si desen, facepainting, workshop-uri, creatii handmade, reciclare creativa, modelaj, design textile.

 Castigatori BF 2014 Pentathlon BF 2014 Turul ciclist BF 2014

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank

Mai multe detalii pe: www.bikefestromania.rohttp://www.ivelo.ro/bikefest/

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.