Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Inaugurare Teatrul de Opereta si Musical ,,Ion Dacian”

0

DSC_0683 DSC_0698 DSC_0831 DSC_1047 DSC_1260 DSC_1956 DSC_4609 DSC_4656 DSC_5457 DSC_9548 DSC_9851

Noua sală de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”a fost inaugurată cu musicalul ,,Fantoma de la Operă”.

Premiera a cucerit publicul bucureştean.

Cel mai de succes musical din toate timpurile, musicalul ,,Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, i-a cucerit sâmbătă seară şi pe spectatorii bucureşteni care au asistat la premiera naţională a acestei producţii, premiera marcând totodată şi inaugurarea noii săli de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”.

Pus în scenă de regizorul australian Stephen Barlow şi avându-i în rolurile principale pe Adrian Nour, Irina Baianţ şi Florin Ristei, musicalul ,,Fantoma de la Operă” a fost una dintre cele mai aşteptate premiere petrecute în ultimii ani la Bucureşti, biletele pentru primele opt reprezentaţii fiind vândute în doar câteva ore. Abordarea regizorală originală, interpretarea artiştilor care au transmis dincolo de scenă propriile emoţii, decorurile şi costumele impresionante au făcut ca spectacolul din seara premierei să fie în primul rând un succes din punct de vedere al calităţii actului artistic, cei peste 600 de spectatori prezenţi în sală fiind fascinaţi de cele petrecute pe scenă şi răsplătindu-i la final pe protagonişti cu aplauze furtunoase.

,,Ceea ce s-a întâmplat aseară la Teatrul de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” a reprezentat pentru noi o dublă provocare, desfăşurată în două direcţii care aparent nu au mare legătură una cu cealaltă, dar care în realitate sunt într-o strânsă legătură: premiera musicalului ,,Fantoma de la Opera” şi inaugurarea primului teatru muzical construit în România după anul 1989. Cu toţii am avut emoţii, şi în ceea ce priveşte premiera, şi în ceea ce priveşte finalizarea în timp util a construcţiei, dar reacţia publicului care a fost prezent aseară la teatru ne-a dovedit că am mers în direcţia bună şi că putem considera că atât spectacolul realizat de regizorul Stephen Barlow într-o versiune originală, dar şi noul sediu, sunt două pariuri câştigate.” a declarat Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti

Nu doar spectacolul prezentat pe noua scenă a constituit o surpriză plăcută pentru invitaţii prezenţi, ci şi felul în care a fost amenajat interiorul noului teatru. Având un stil arhitectural total diferit de felul în care arată teatrele de stat din România, interioarele noii clădiri beneficiază de un design ultramodern în care accentele vintage-şic se îmbină cu cele urbane, iar ideea de spaţiu destinat spectacolelor muzicale este punctată şi din punct de vedere vizual cu ajutorul unor inedite elemente de decor, printre care şi un candelabru imens realizat din instrumente muzicale. Sala de spectacole, cu o capacitate de 550 de locuri care asigură o vizibilitate excelentă, dar şi scena generoasă şi dotată cu toate mijlocele tehnice necesare realizării unor producţii muzicale de o complexitate foarte ridicată precum este şi musicalul ,,Fantoma de la Opera” au fost de asemenea apreciate de spectatorii pasionaţi de artele spectacolului muzical.

FANTOMA DE LA OPERĂ

Muzica: Andrew Lloyd Webber

Versuri: Charles Hart

Versuri suplimentare: Richard Stilgoe

Libret: Richard Stilgoe şi Andrew Lloyd Webber

După romanul „Fantoma de la Operă” de Gaston Leroux

Regia: Stephen Barlow

Scenografia: Andrew Riley

Coregrafia: Ewan Jones

Lighting design: Howard Hudson

Dirijori: István Silló / Ciprian Teodoraşcu

Traducerea şi adaptarea: Ernest Fazekas

Regizat iniţial de Harold Prince | Orchestraţia de David Cullen şi Andrew Lloyd Webber

Producţie originală de Cameron Mackintosh Ltd. & The Really Useful Group Ltd.

 Distribuţia principală:

Fantoma: Adrian Nour

Christine Daaé: Irina Baianţ

Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei

Monsieur André: Andrei Lazăr

Monsieur Firmin: Valentino Tiron

Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha

Ubaldo Piangi: Samuel Druhora

Madame Giry: Dana Rotaru

Meg Giry: Alexandra Giurcă

Cu participarea Orchestrei, Corului şi Baletului Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”.

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” este o companiei a Operei Naţionale Bucureşti.

Opera Naţională Bucureşti

www.operanb.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.