Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Expoziție unică de artă cu obiecte artistice din becuri și neoane reciclate

0

Expoziție unică de artă cu obiecte artistice din becuri și neoane reciclate, în AFI Palace Cotroceni

AFI Palace Cotroceni, cel mai mare mall din România, a demarat cu ocazia Orei Pământului, proiectul “Transformăm energia în artă”, pentru a încuraja reciclarea, atât de importantă pentru protecția mediului înconjurător.

Actul de reciclare a fost răsplătit prin artă, astfel, sutele de becuri, neoane și alte instalații de iluminat colectate în centrul comercial, s-au transformat în instalații artistice supradimensionate, cu ajutorul studenților de la Universitatea Națională de Arte București, departamentul Modă.

“Obiectele veșmânt” inspirate de Ora Pământului, pot fi admirate de astăzi pe coridorul Champs Elysees al centrului comercial, într-o expoziție fascinantă. Cele 5 exponate înalte de peste 3 metri, au la bază povești impresionante imaginate de masteranzii anului I ai UNAB.

Sub îndrumarea profesorului coordonator,  Prof. Univ. Dr. Doina Lucanu, cunoscută pentru zecile de proiecte artistice desfășurate la nivel național și internațional, tinerii creativi au realizat instalațiile în peste 200 de ore, folosind materiale convenționale și neconvenționale, de la textile, sfoară, mătase, tifon medicinal, până la structuri metalice, sârmă, plase de sârmă și multe altele.

“Nu suntem la prima colaborare cu AFI Palace Cotroceni și ne bucurăm foarte mult că am fost provocați din nou. Iubim proiectele noi și apreciem deschiderea pentru artele frumoase. Sperăm ca aceste lucrări, la care studenții au lucrat cu atât de mult entuziasm, să fie admirate de toți cei care vor avea posibilitatea să le vadă.”, declară  Dna. Prof. Univ. Dr., Doina Lucanu.

Instalațiile artistice au la bază mituri și povești încântătoare. Lucrarea de artă numită ELYSIUM, are ca sursă de inspirație, câmpiile elizee, concept provenit din mitologia greacă care prezintă o câmpie frumoasă situată la capătul pâmântului, unde își găseau pacea eternă sufletele celor buni, aleși de zei. Obiectul de artă, reproduce această poveste printr-o celulă secționată în două, una reprezentând pământul, iar cealaltă, locul divin. ELYSIUM transmite ideea de a ne bucura de viață și de a prețui fiecare clipă pe acest pământ.

Lucrările ILLE și ILLUD, inspirate de ‘mitul androginul” al lui Platon, oferă o explicație a iubirii și a formării acesteia.  Potrivit legendei, la început trăiau pe pământ ființe androgine, ce arătau ca doi oameni lipiți spate în spate: două femei, doi bărbați sau un bărbat și o femeie. Aceștia dețineau o putere foarte mare și realizau aproape tot ce gândeau. Pentru că se temeau de puterea lor aproape infinită, Zeii i-au despărțit. Separați însă, părțile nu mai fac nimic, iar mulți mor de tristețe și dor. Astfel ia naștere Eros, cu scopul de a semăna iubire în lume. In acest fel, oamenii își petreceau viața, căutându-și jumătatea. Obiectele de artă prezentate în cadrul expoziției, prezintă desprinderea omului de androgin și drumul făcut în căutatrea jumătății.

AUTENTICA este o altă creație ce poate fi admirată în AFI Palace Cotroceni. Aceasta a fost inspirată de veșmântul tradițional românesc și prezintă o femeie care poartă șorț, iar pe cap o coroană de flori realizată din becuri.

Instalația RENAȘTEREA, pleacă de la o formă angelică, în ideea de a exprima  bătălia divină între bine și rău, pur și impur.

La acet proiect au lucrat Elena Cazacu, Andreea Constantin, Daniela Popa, Răzvan Buruiană, Amăriuței Cosmin, Mădalina Ioniță, Marius Stan, Andreea Ciungan, Alexandra Simion, Victoria Butuc, Mihaela Mareș, Ramona Danilescu, Andrada Mangu, studenți anul I Master UNAB, departamentul Modă,  sub atenta îndrumare a doamnei Prof. Conf.Univ. Dr, Doina Lucanu.

Pentru mai multe informaţii despre noutăţile din AFI Palace Cotroceni puteţi accesa pagina de web www.aficotroceni.ro sau pagina oficială de Facebook AFI Palace Cotroceni.

 Echipa artisti_Universitatea Nationala de Arte Bucuresti Elysium

Autentica

Ille si Illud

Despre AFI Palace Cotroceni

Amplasat la intersecţia dintre Bd. Vasile Milea şi Bd. Timişoara, AFI Palace Cotroceni oferă un mix de brand-uri şi activităţi de petrecere a timpului liber, adaptate dorinţelor fiecărui consumator: peste 350 de magazine, aproximativ 3.000 de locuri de parcare, un hypermarket Auchan, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România, două cazinouri, cel mai mare patinoar aflat în interiorul unui centru comercial (aproximativ 1.000 mp) – deschis tot timpul anului, două terenuri de joacă pentru copii, prima arenă de laser tag din ţară, primul Roller Coaster dintr-un centru comercial din Europa de Est, bowling şi biliard, un spaţiu dedicat târgurilor tematice, un trenuleţ electric, o pistă de karting. Un alt aspect de interes al AFI Palace Cotroceni îl reprezintă programul său de funcţionare. Hipermarketul Auchan este deschis deschis in fiecare zi între 08:00- 01:00, magazinele retailerilor până la miezul nopţii în zilele de vineri şi sâmbătă, iar zona de fast food, restaurante şi atracţii, până târziu în noapte.Vizitatorii pot ajunge la AFI Palace Cotroceni cu toate mijloacele de transport public: cu metroul, autobuzul sau tramvaiul. Staţia de metrou cea mai apropiată de mall este Politehnica, iar autobuzele şi tramvaiele care au staţie în faţa mall-ului sunt: 137, 93, 71, respectiv liniile de tramvai 8, 25, 47.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.