Fostul CEO P&G a dezvaluit ce conteaza cu adevarat pentru un profit sustenabil

0

John E. Pepper Jr. a vorbit despre ceea ce contează cu adevărat pentru un business sustenabil şi profitabil.

Peste 100 de CEO şi manageri C-level au participat miercuri la conferinţa pe care John E. Pepper Jr., fost lider al Procter&Gamble şi Walt Disney Company, a susţinut-o la Bucureşti cu ocazia turneului organizat în România pentru lansarea cărţii sale intitulate „Ceea ce contează cu adevărat”. Volumul este publicat în România cu sprijinul Wave Division, cel mai mare jucător în segmentul de interacţiune cu consumatorii din România.

Al Kamara - Wave Division and John E Pepper Jr

„Mă bucur că am putut să le ofer celor peste 100 de colegi de business o conversaţie interesantă cu un veteran al businessului mondial. Timp de două ore, am asistat la o discuţie fascinantă despre cum putem noi, în România, să creăm un mediu de afaceri relevant şi sustenabil”, a declarat Al Kamara, fondatorul Wave Division.

Volumul „Ceea ce contează cu adevărat” a apărut la editura Evrika Publishing şi poate fi comandat online de la ujmag.ro (link). Cartea lui John E. Pepper Jr., una dintre cele mai apreciate lucrări de profil din Statele Unite ale Americii, are parte de recenzii favorabile, scrise de oameni de business importanţi, din multiple domenii de activitate, de la rectori ai marilor universităţi americane până la membri în conducerea unor companii de renume mondial. „Aşa cum spun de multe ori în cartea mea, am convingerea că oamenii, împreună cu valorile lor, constituie fundaţia de pe care se atinge orice scop în viaţă”, declară autorul.

Miercuri, la Bucureşti, John E. Pepper Jr. a discutat cu liderii de business din România despre cum să generezi profit sustenabil pe termen lung, cum să-ţi motivezi echipa, cum să menţii un echilibru între viaţa personală şi carieră şi cum să-ţi depăşeşti competitorii printr-o viziune strategică.

Fost CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Procter&Gamble (P&G), fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Walt Disney Company (WDC) şi fost vicepreşedinte de Finanţe şi Administraţie în cadrul Universităţii Yale, John E. Pepper Jr. a reuşit de fiecare dată să găsească resurse pentru a reinventa companiile pe care le-a condus şi, mai mult, să exploateze oportunităţile post-criză.

Mai multe detalii despre biografia lui John E. Pepper sunt disponibile la acest link.

Despre Wave Division

Wave Division este cel mai mare jucător în segmentul de interacţiune cu consumatorii din România, având peste 15 ani de activitate şi o reţea proprie dezvoltată în 72 de oraşe. Cu experienţa şi serviciile integrate precum cele de In store Marketing, Evenimente, Design, Creaţie şi producţie de materiale, aplicaţii digitale pentru comunicarea şi interacţiunea cu consumatorii şi cupoane de reduceri online şi offline, Wave Division adaugă permanent valoare brandurilor şi consumatorilor acestora. În portofoliul de clienţi al Wave Division figurează companii importante precum Procter & Gamble, Nestle, Lidl, Tuborg, De Silva Group, Tchibo, Julius Meinl, Royal Canin, Mega Image, Real Hypermarket, Don Café, Parmafood, Covalact, PepsiCo, Axa Asigurări, Philip Morris România, Rio Bucovina, Indesit şi Lactalis.

Despre John E. Pepper Jr.

Cunoscutul om de afaceri John E. Pepper Jr. a lucrat în cadrul P&G timp de aproape 40 de ani, începând din 1963. În 1974 a fost numit director general al P&G Italia, iar în 1980 a devenit vicepreşedinte de grup. Între 1986 şi 1995 a fost preşedinte, iar între 1995 şi 1999 a deţinut funcţia de preşedinte şi CEO al companiei, după care, în 2000-2002 a fost preşedinte al Consiliului de Admininstraţie. Ulterior, între 2004 şi 2005, a activat ca vicepreşedinte de Finanţe şi Administraţie în cadrul Universităţii Yale. Între 2007 şi 2012 a fost preşedinte al Consiliului de Admininstraţie al Walt Disney Company (WDC).

În prezent, John E. Pepper Jr. este copreşedinte de onoare al National Underground Railroad Freedom Center şi este membru al consiliului Cincinnati Youth Collaborative.

Crezul lui John E. Pepper Jr. se reflectă cel mai bine în următorul citat al său: „Calitatea relaţiilor dintre oameni este vitală în orice companie, şi aceste relaţii trebuie fundamentate pe o cultură bazată pe integritate, dorinţă de inovare, succes, încredere reciprocă, respect şi afecţiune”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.