Forumul Tinerilor din România aduce tineretul în topul agendei publice

0

În perioada 20-23 noiembrie 2014, va avea loc la București Consiliul Național al Tinerilor din România, eveniment organizat de Forumul Tinerilor din România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

forumul tinerilor

Consiliul Național al Tinerilor din România este un proiect de anvergură, unic pentru tinerii din țară. Proiectul beneficiază de numeroși parteneri strategici iar scopul acestuia este de a promova viziunea tinerilor cu privire la diverse domenii de interes și de a prioritiza pe agenda publică ideile și preocupările tinerei generații.

În primele două zile ale evenimentului cei peste 300 de participanți vor fi prezenți la o serie de paneluri de discuție pe cinci teme de actualitate. Profesionalismul facilitatorilor își va da întâlnire cu spiritul creativ și critic al tinerilor pentru a realiza o analiză obiectivă dar, mai ales, pentru a propune soluții realiste și adecvate pentru soluționarea problemelor identificate pe fiecare palier. Subiectele abordate în cadrul panelurilor vor fi:

  • Dialogul Structurat cu tinerii: perspectivă națională și europeană;
  • Educație pentru România;
  • Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor;
  • Turismul pentru tinerii europeni;
  • Sportul pentru tineri – calea către un stil de viață sănătos.

După cele două zile dedicate dezbaterilor, concluziile din cadrul fiecărui panel vor fi prezentate și discutate în cadrul Conferinței Plenare din 23 noiembrie 2014.

„Acest Consiliu va fi un spațiu dedicat dezbaterilor și interacțiunii dintre tinerii între 14 și 35 de ani din toate colțurile țări, ONG-urile de tineret și reprezentanții autorităților centrale. În acest sens, asigurăm participarea la eveniment (inclusiv cazarea și masa) pentru 200 de tineri reprezentanți din afara capitalei, stabiliți în urma unui proces de selecție din rândul celor cu inițiativă și care își vor exprima dorința de a participa la eveniment.” – Radu Petrariu, Președintele Forumului Tinerilor din România.

Forumul Tinerilor din România este o federație neguvernamentală, apolitică, non-profit, ce reprezintă 155 de organizații de tineret din România (6 naționale și 149 locale). Viziunea noastra este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem, implicăm și reprezentăm tinerii din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează