Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fondurile de investitii discută cu antreprenorii despre soluțiile pentru dezvoltarea afacerilor

0

 Reprezentanții fondurilor de investiții de tip Private Equity din Sud-Estul Europei se reunesc la București, pe 28 iunie 2012, în cadrul celei de-a cincea conferințe regionale anuale, pentru a discuta cu și pentru antreprenori, despre cele mai eficiente soluții de dezvoltare a afacerilor în actualul context  economic și social.

Organizată de Asociația Fondurilor de Private Equity din Sud-Estul Europei (SEEPEA), sub titlul ”Funding Growth in Turbulent Times. Partnering for New Economic Realities”, conferința va fi, ca în fiecare an, locul de întâlnire al antreprenorilorși al managerilor de top din toate domeniile cu investitorii, consultanții, avocații, care vor să își găsească noi parteneri și să afle soluții pentru a transforma provocările în oportunități de creștere.

”Multi cred că fondurile de Private Equity sunt simpli furnizori de capital pentru afacerile mari. Sigur că sumele considerabile pe care fondurile le investesc sunt foarte importante și atrăgătoare, dar valoarea adăugată de aceste fonduri depășește mult contribuția lor financiară directă. Fondurile nu sunt simpli investitori financiari, ci adevărați parteneri ai antreprenorilor. Contribuția lor constă și în know-how, deschidere de piete externe, sprijin în recrutarea unor manageri performanți și acces la cele mai noi informații de piață. De aceea am gândit agenda conferinței ca o ilustrare a contributiei fondurilor în aceste domenii. Pe 28 iunie vom pune expertiza fondurilor la dispoziția antreprenorilor pentru a găsi împreună răspunsuri la unele dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă în acest moment mediul de afaceri la nivel regional”, a declarat presei Irina Anghel, secretar general SEEPEA.

Subiectele principale care vor fi discutate în cadrul conferinței acoperă toată aria de interes pentru dezvoltarea afacerilor în toate domeniile de activitate:

  • Reinventarea retail-ului  în secolul XXI- cu Marcello Bottoli, Operating Partner, Advent International (fost Președinte & CEO, Louis Vuitton Malletier și Samsonite) despre tendințele și oportunitățile actuale din retail precum și factorii care pot transforma un retailer obișnuit într-un lider al pieței.
  • De la idee în tehnologie la succes pe bursele internaționale – cu Aleksander ”Sasha” Galitski, renumit venture capitalist al cărui fond a investit printre altele și în Yandex (compania rusească a cărei cotare pe NASDAQ a fost, anul trecut, când a avut loc, cea mai mare cotare din lume după cea a Google).
  • Expansiunea internațională – secretele reușitei și provocări – cu Florin Talpeș (Fondator & CEO, BitDefender), Radu Georgescu (Fondator & CEO, Gecad) , Tamas Nagy (Managing Director, Advent Central and Eastern Europe și membru în Consiliul de Administrație al Kai Ceramics) și Marian Dinu (Partner, DLA Piper).
  • Cum finanțăm creșterea afacerii în vremuri tulburi – cu Dan Bucșa (Chief Economist, UniCRedit Țiriac Bank), Lucian Anghel (Președinte, Bursa de Valori București), Claudiu Corcodel (Managing Director, Mezzanine Management) și Mihai Sfințescu (Partner, 3TS Capital Partners).
  • Parteneriatul cu Fondurile Private Equity–valoare adăugată dincolo de finanțare O dezbatere între reprezentanții unora dintre cele mai importante fonduri de investiții din regiune, reuniți pentru prima dată în același panel:  Cristian Nacu (Partner, Enterprise Investors), Emma Popa-Radu (Managing Director, Advent Central and Eastern Europe), Horia Manda (Managing Partner, Axxess Capital), Cornel Marian (Managing Partner, Oresa Ventures) și cu participarea lui Richard Seewald – Partner, Alpha Associates.
  • Accelerarea creșterii în consumer business – cu Radu Timiș (Președinte, Cristim), Camelia Șucu (Proprietar, Piața de Gros), Pawel Musial (CEO, Profi), Mihaela Mitroi (Partner, PricewaterhouseCoopers), Michal Karwacki (Consilier, Salans).
  • De la probleme sociale la profit: antreprenoriatul social cu Roxana Damaschin Tecu (Manager, NESsT Europe).

Informații suplimentare referitoare la agendă și la înscriere pot fi găsite pe www.fundinggrowthconference.ro.

Despre SEEPEA

SEEPEA (South Eastern Europe’s Private Equity Association) a fost fondată în august 2005 ca organizație independentă și non-profit, pentru promovarea intereselor industriei de private equity și venture capital în Europa de Sud-Est. Pentru mai multe informații www.seepea.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.