Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOAMEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE Spectacol-cină la Centrul Replika

0

Foamea noastră cea de toate zilele

20 de ani de la dispariția lui Septimiu Bazilescu Ariston (n. 07.09.1922 – d.14.09.1995)
Provine dintr-o mare familie de boieri din zona Focșani.
A avut o pasiune pentru chimie alimentară încă din anii liceului.
La naționalizare, familia lui pierde totul.
Bazilescu încearcă să fugă din țară împreună cu soția sa, Iulia. Este arestat și ajunge în diferite pușcării: Balta Brăilei, Canal, Poarta Albă.
În 1962 primește o bursă Rockefeller și pleacă în America.
NASA îl angajează în cercetările nutriționale pentru astronauți, în cadrul programului Apollo.
Bazilescu este expulzat în 1970 de statul american și revine în România.
În 1990, dezgustat de ce li se întâmplă unora ca Ion Rațiu sau Corneliu Coposu, Bazilescu intenționează să aplice în Berceni, locul unde a locuit foarte mult timp și a cunoscut cea mai cruntă sărăcie și foame, programul său social, ’Foamea noastră cea de toate zilele’, care își propune să eradicheze ideea de foame la nivelul micro-comunităților.

Peca Ștefan: „Public şi artişti re-creează împreună, în cadrul unui spectacol-cină, unul dintre proiectele filantropului român Septimiu Bazilescu Ariston de a vindeca „foamea noastră cea de toate zilele”. Având la bază câteva însemnări incomplete ale filantropului, găsite în documentare, dar și o serie de interviuri cu oameni care şi-au pierdut casele în Sectorul 4 din Bucureşti, Foamea noastră cea de toate zilele creează o experienţă imersivă care îşi propune să exploreze natura sărăciei din România, relaţia dintre schimbare socială reală şi procesul artistic, conflictul dintre realitate şi ficţiune şi felul în care îl consumăm în timpul participării la un spectacol.”

Direcţia de scenă va însemna colaborarea a doi importanţi regizori, Ana Mărgineanu şi Radu Apostol, pentru un spectacol-unicat, cu număr limitat de reprezentații, numai în perioada 29 octombrie-11 noiembrie 2015.

Foamea noastră cea de toate zilele nu este numai un spectacol inspirat și documentat din realitățile categoriilor sociale defavorizate din sectorul bucureștean în care activează Centrul de Teatru Educațional Replika, ci și un spectacol destinat acestora.

Producția a fost invitată și va participa, în 14 noiembrie, la cea de-a 8 a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Temps d’Images, Cluj Napoca. Spectacolul reprezintă și debutul în muzica de scenă al violonistului Raul Stănulescu.

FOAMEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE
Distribuţia:
Agapiţa – Katia Pascariu
Eugenia – Sabrina Iaşchevici
Iustin – Sebastian Marina
Gelu – Viorel Cojanu
Fane – Raul Stănulescu (vioară)

Text: Peca Ştefan
Regia: Ana Mărgineanu, Radu Apostol
Scenografia: Arh. Gabi Albu
Coregrafia: Carmen Coţofană
Confecţionare origami: Elena Irofte
Durata estimată: 2h
Număr fix de spectatori/reprezentație: 40
INTRARE LIBERĂ

PREMIERĂ OFICIALĂ: 29 octombrie 2015, ora 23.00, Centrul de Teatru Educaţional Replika, strada Lânăriei, nr. 93-95 (stația de metrou Tineretului)

Următoarele reprezentații:
30 oct., 31 oct., 01 nov., 03 nov., 04 nov., 05 nov., 06 nov., 07 nov., 08 nov., 11 nov. / ora 18.00
Rezervări: tel. 0732 101 860 / email : centrulreplika@gmail.com

Proiect cultural realizat cu sprijinul financiar al AFCN şi ARCUB, în cadrul programului Eşti Bucureşti.
Proiect artistic şi social susţinut de personalităţi ale vieţii publice din România, dintre care amintim pe: Ana Blandiana, Oana Pellea, Corina Şuteu, Mircea Toma, Mircea Kivu, Nicuşor Dan, Voicu Rădescu.
Mulţumiri: Gina Şerbănescu, Alexandru Bogdan, Elena Nicolescu, Mihaela Rădescu, Mihaela Michailov, Florentin Tufă, Nico Vaccari, Sînziana Koeing, doctorului Bogdan Constantin, Manolache Constantin, directorul Centrului Medico-Social Sfântul Andrei, Simina Rus, asistent social şi tuturor beneficiarilor Centrului Sfântul Andrei.

PARTENERI: Primăria Sector 4 Bucureşti, Colectiv A, Active Watch
SPONSORI: Heineken Romania, Tom Fingerprint Studio, Florentin Tufă
PARTENERI MEDIA: Gazeta de Artă Politică, Port.ro, Liternet, Șapte seri, Sub25.ro, Think Outside the Box, Bewhere, Cooperativa urbană, Metropotam.

FB event: https://www.facebook.com/events/1024759870896312/

Pentru mai multe informaţii:
Marta Bănescu
PR event 0723 529 460 / marta_banescu@yahoo.com

Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.
Centrul REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.