Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Florin Ghinda despre „Idea Generation”

0

Florin GhindaPe Florin Ghinda il stiti ca omul din spatele Romania Pozitiva, cel care va aduce vestile bune zi de zi. Astazi schimbam rolurile si el devine intervievatul. De ce? Pentru ca Florin, trainerul, va fi gazda a 3 workshopuri de Idea Generation organizate in cadrul Social Impact Award in Bucuresti, Iasi si Cluj.

Participarea este gratuita iar programul workshopurilor este:

Bucuresti, 5 martie, 14:30 – 17:30

Academia de Studii Economice, Cladirea Cibernetica, sala 2013

Iasi, 7 martie, 14:30 – 17:30

Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Cluj, 9 martie, 14:30 – 17:30

Biblioteca Central Universitara ,,Lucian Blaga”, Sala “Ioan Muslea”

roPot: Ce inseamna pentru tine antreprenoriatul social?

Florin Ghinda: Pentru mine antreprenoriat social inseamna sa fac business, dar nu oricum, ci cu o cauza. Nu doar cu mintea, ci si cu sufletul. Am credinta ca antreprenoriatul se poate face si altfel, se poate genera impact pozitiv pentru mediul din care faci parte si pentru oamenii cu care interactionezi. Antreprenoriatul social inseamna sa iti pese si de cei din jurul tau, nu doar de tine, undeva la rascruce intre business si actiune sociala.

Business, dar nu oricum, ci cu suflet.

roPot: Ce te-a determinat sa accepti invitatia de a sustine workshopul de Idea Generation?

Florin Ghinda: Am credinta ca multi oameni sunt dornici sa fie de partea unei cauze nobile, dar deseori ne lasam ideile bune sa se piarda in goana zilnica. Workshopul de Idea Generation este un spatiu in care oamenii dornici de schimbare pozitiva isi gasesc energia si timpul sa exploreze acele idei pentru care si-ar putea dedica cativa ani din viata. Idei pentru care s-ar trezi dimineata cu mult chef de viata! Iata-ma, deci, acceptand invitatia de a sustine workshopul de Idea Generation cu echipa roPot pentru ca si mie imi place sa am un motiv bun pentru care sa imi dedic energia si timpul. Multumesc pentru invitatie!

roPot: Ce recomandari ai avea pentru participantii la Social Impact Award?

Florin Ghinda: Suntem intr-un inceput de primavara. Imi doresc pentru tine – participantul de la Social Impact Award – sa te bucuri de primavara ideilor tale de a schimba in Bine lumea in care traiesti. Te asteptam cu “picioarele pe pamant”, dar totusi cu gandul la mai bine si la actiune concreta, actiune care pentru tine s-ar putea sa reprezinte antreprenoriatul social. Ai spatiu “de joaca”, ai un premiu care te asteapta, ai idei si ai energie sa schimbi lucrurile in Bine. Te astept sa actionam impreuna!

In aceleasi date si locatii, insa incepand cu ora 11 va asteptam la evenimentele de lansare Social Impact Award sub titulatura Social Entrepreneurs Stories unde veti putea interactiona si afla povestile inspirationale ale antreprenorilor sociali locali, o parte dintre ei regasindu-se de-a lungul timpului pe RomaniaPozitiva.ro

Programul workshopurilor Social Entrepreneurs Stories si lista de invitati o regasiti mai jos

Bucuresti, 5 martie, 11:00 – 13:30

Academia de Studii Economice, Cladirea Cibernetica, sala 2013

Iulian Ifrim – Atelierul de Panza, Jakob Detering (Winner of Social Impact Award 2010 in Austria)- Venim la Voi/SOMARO, Raluca Ouriaghli – Ateliere Fara Frontiere, Corina Bimbasa – Clinica Motivation, Oana Toiu – Romano Boutique, Chris Worman- Tech Soup, Bogdan Braicu- Brutaria Concordia

Iasi, 7 martie, 11:00 – 13:30

Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Iulian Ifrim – Atelierul de Panza, Gabriela Dima – Fundatia Cartea Calatoare, Veronica Vilcu – Alaturi de Voi

Cluj, 9 martie, 11:00 – 13:30

Biblioteca Central Universitara ,,Lucian Blaga”, Sala “Ioan Muslea”

Alin Prunean – Agapis, Carmen Ciobanu – Civitas, Simona Baciu – Scoala Internationala Cluj-Napoca

 Detalii complete despre programul de workshopuri Social Impact Award AICI

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 2.500 de membri în 2 locații centrale din București, Impact Hub Universitate și Impact Hub Floreasca, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.