Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Florin Chilian şi Mihai Mărgineanu cântă pro bono pentru liceenii din Bucureşti

0

Florin Chilian şi Mihai Mărgineanu vor cânta pro bono joi, 02 februarie 2012, în Cafeneaua Actorilor (Bd. Tineretului nr. 43, Parcul Tineretului), începând cu ora 19:00, pentru liceenii bucureşteni. Cei doi artisti au acceptat, la invitaţia tinerilor din YouthBank, să cânte pentru strângerea de fonduri necesare finanţării de proiecte scrise de liceenii din Bucureşti.

YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, implementat la nivel naţional de ARC – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi la nivel local de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Programul, care in 2011 a fost desemnat la Gala Voluntarului, Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, este sprijinit, la nivel naţional, de BCR – Banca Comercială Română.

Alice Mircescu, licean în echipa YouthBank Bucureşti, declară: „Suntem extrem de bucuroşi că Florin Chilian şi Mihai Mărgineanu ne-au acceptat propunerea. La început eram destul de sceptici dar iată că, după mai multe discuţii, cei doi au acceptat şi, în acest fel, se alătură artiştilor din România care sunt preocupaţi de tineret şi de priorităţile acestora. Banii rezultaţi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru crearea fondului YouthBank, fond cu ajutorul căruia vom putea finanţa proiecte ale colegilor noştri, şi in final, cu care vom schimba faţa oraşului. ”

În România, YouthBank are deja o tradiție de 5 ani, fiind implementat pentru prima oară în Cluj-Napoca în 2006. În prezent, programul este implementat în 7 orașe și anume, în Albă Iulia, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Timișoara și Târgu Mureș. Echipa YouthBank București, formată din 19 liceeni, a reușit în cele două ediții ale programului să creeze un fond de investiții în valoare de 15.000 de euro din care au fost finanțate 24 proiecte inițiate și implementate de elevii bucureșteni.

În 2010, programul YouthBank, în cadrul Galei Premiilor în Educație organizată de Fundația Dinu Patriciu, a fost desemnat – Cel mai bun proiect educațional al anului.

La nivel local, programul este sprijinit de: Coca-Cola Hellenic, Jerry’s Pizza, granturi.ro, eurodesk, zelist, Cluburile de Film – One World, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, TPU.ro, Gala Societăţii Civile, stiriong.ro, ANBCC, reper 21, Societal, CLTB 1, Fundaţia Leaders, Teen Press, tilllate.com, B365.ro, lumebuna.ro, amdoar18ani.ro şi calificativ.ro.

Site-ul local al programului: bucuresti.youthbankromania.ro

Site-ul national al programului: youthbankromania.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.