Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Flashmob în fața Casei Poporului cu ocazia IDAHOT

0

Asociaţia MozaiQ sărbătoreşte, pe data de 17 mai 2016, IDAHOT – International Day Against Homophobia and Transphobia, Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei şi Transfobiei. IDAHOT este o sărbătoare care are loc din 2004 în peste 120 de ţări. Data de 17 mai a fost aleasă pentru a celebra eliminarea homosexualităţii de pe lista bolilor mentale, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Dorim să atragem atenţia asupra nivelului ridicat de homofobie şi transfobie în societatea românească şi în spaţiul public. Acum, în plină campanie electorală, ne adresăm autorităților locale, parlamentarilor, Guvernului şi Curţii Constituţionale pentru a le reaminti că persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender) sunt victime ale discriminării zilnice, pe stradă, la serviciu şi chiar în familie. Decidenţii aflaţi în poziţii publice trebuie să respecte drepturile democratice ale minorităţilor sexuale şi de gen şi trebuie să reprezinte un model în faţa societăţii cu privire la tratamentul tuturor cetăţenilor, ca egali în faţa legii. Persoanele LGBT există în toate clasele sociale, ne sunt colegi, frați, surori, prieteni, iar acceptarea acestora ca cetățeni egali trebuie să fie un deziderat pentru întreaga societate. Contribuția acestora la binele comun este de netăgăduit.

mozai

Comunitatea LGBT din Bucureşti, precum şi aliaţii acestora se vor aduna în Parcul Izvor, intrare Blvd. Națiunile Unite, marţi 17 mai 2016, începând cu ora 17:30, în cadrul unui flashmob ce presupune deschiderea simultană a zeci de umbrele colorate în culorile curcubeului, steagul oficial al comunităţii LGBT. Prin acţiunea noastră dorim să clamăm spaţiul public şi să sporim gradul de vizibilitate al persoanelor LGBT în societate. Vă așteptăm să vă alăturați acțiunii noastre!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.