FLASHMOB 22 IUNIE: Ziua femeilor care și-au pierdut jumătatea, 23 iunie

0

“Doamne, ține-mă sănătoasă, ca să nu-mi rămână copilașii singuri pe lume! – este primul gând de dimineață al mamelor rămase singure.

În fiecare an, peste 40.000 de românce își pierd partenerul de viață, iar peste 5.000 au în îngrijire copii minori. Din 2011 există și în România o asociație caritabilă care reunește pe toți cei care au rămas fără soț/ soție. Consilierea de specialitate, întâlnirile de socializare și terapie pentru adulți și copii fac diferența dintre o viața la limita supraviețuirii și o viață împlinită.

exista viata dupa doliu

Luni, 22 iunie 2015, la ora 19.00, Asociația “Există viață după doliu!” marchează pentru prima dată în România Ziua Internatională a Femeilor Văduve, printr-un flashmob care se va desfășura în Parcul Tineretului (intrarea Șincai). Peste 50 de persoane vor dansa sincron pe melodia “Dragostea mea” a trupei Holograf. În total circa de 100 de persoane vor fi implicate în eveniment. Sunt bineveniți toți bucureștenii care vor să își arate solidaritatea și să onorăm amintirea soților și taților care au plecat prea devreme dintre noi. Astfel de gesturi de implicare pot să prevină depresia provocată de stres, izolare și prejudecăți și toți avem un rol!

În ultimii 4 ani, zeci de familii tinere aflate în situație de criză (venituri mici, fără economii, multe datorii) au beneficiat de ajutorul necondiționat al asociației, într-un moment în care planurile de viitor ale copiilor erau date peste cap și mamele nu aveau resurse pentru a apela la un specialist. Mamele au învățat să fie și tată, să își ajute copiii să depășească trauma pierderii, să fie demne la serviciu și să găsească un echilibru în casă. Ele sunt eroinele, iar noi trebuie să le susținem. Vă invităm să facem acest lucru împreună!

Despre Asociația “Există viață după doliu!

Suntem din 2011 o comunitate ce reunește acum 400 de femei și bărbați care și-au pierdut partenerul de viață în mod prematur, oferim la nivel național servicii gratuite de consiliere emoțională și sprijin pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă femeile și bărbații văduvi din România și copiii lor. Activitatea este susținută de voluntari și finanțată din donații, 2% și sponsorizări.

Despre Ziua Internațională a Femeilor Văduve (International Widows Day)

Se marchează pe 23 iunie în fiecare an. În țările aflate în curs de dezvoltare, problemele femeilor văduve sunt legate și de analfabetism, HIV, injustiție socială, abuz și violență (crimă, prostituție, căsătorie forțată, furtul proprietății, evacuare). În țările mai dezvoltate, ele sunt expuse izolării sociale și trăiesc adesea în nesiguranță și sărăcie, fără îngrijire medicală sau condiții de lucru adecvate.

În 2015 la nivel mondial aproape un miliard de oameni sunt într-o familie monoparentală în care soțul este decedat, fiind aproximativ 259 milioane de văduve și 585 milioane de copii care cresc cu un singur părinte și sunt mai expuși riscului de abandon școlar, muncă silită, trafic de persoane.

Web: www.existaviatadupadoliu.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează