Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finisaj și Artist Talk: Robert Bodnar. Peisaj

0

Artist Talk: Robert Bodnar. Peisaj

4 mai 2019, ora 18.00

Vizită ghidată de Raluca Nestor Oancea, lector la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Artiști „Peisaj”: Thomas Albdorf, Robert Bodnar, Markus Guschelbauer, Michael Höpfner, Claudia Rohrauer, Lea Titz

Lucrările lui Robert Bodnar din expoziția “Peisaj” atrag prin felul în care ele au fost realizate, prin detalii de tehnică lăsate intenționat la vedere, printr-o serie de decizii în practica și cercetarea artistică.

În 4 mai, Robert Bodnar vine la Galeria Posibilă pentru o discuție în jurul proiectului său: Cum a ajuns să-și construiască un sistem și un software atașate aparatului de fotografiat care să-l ajute în obținerea fotografiilor? Cum, odată ajuns într-un peisaj, decide să-l fotografieze sau să-l filmeze prin sute de cadre, care apoi ajung tot împreună? Cum, prin toate aceste decizii tehnice și estetice, provoacă, defapt, mediul fotografiei? Cum fiecare astfel de imagine, chestionează perspectiva privitorului asupra unui peisaj dat?

Ca „intermediar digital“, artistul urmărește tranziția de la analog la digital și transformarea fotografiei digitale în fotografie computațională. Instalația video Heliocentric este un scurt metraj realizat în timelapse despre soare, lumină și mișcarea planetei noastre. Fragmente a sute de fotografii individuale sunt reasamblate pentru a crea o imagine care ilustrează motivul ei în mai multe etape diferite în același timp. (fragment din publicația expoziției “Peisaj / Landschaft”).

Peisaj” este a doua parte a schimbului de expoziții care a început în septembrie 2018 cu „Landschaft”, o expoziție care prezenta peisajul din perspectiva artiștilor selectați de Galeria Posibilă.

Fotogalerie Wien, aflată la WUK, unul dintre cele mai mari centre culturale din Europa, a fost fondată în 1981 de Josef Wais. Galeria este condusă de un colectiv care numără în primul rând artiști, dar și doi istorici de artă. Membrii colectivului dezvoltă idei de expoziţii, concepte de galerie și diferite aspecte programatice prin discuţii bazate pe perspective subiective și idei variate, vizionarea numeroaselor portofolii primite în cadrul unor întâlniri periodice și schimbul frecvent de informaţii cu experţi și instituţii locale și internaţionale.

Expoziția este posibilă prin sprijinul Forumului cultural austriac în București.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 2 – 4 mai, orele 17.00 – 21.00.

Contact:

Galeria Posibilă

Str. Popa Petre, nr. 6, București

Facebook event

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.