Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finantări de 4.000.000 de lei în programul cultural „BUCUREȘTI – Orașul in-vizibil”

0

ARCUB LANSEAZĂ PROGRAMUL DE FINANȚARE NERAMBURSABILĂ PENTRU ANUL 2016 – BUCUREȘTI – Orașul in-vizibil

Artiștii independenți cu idei de proiecte originale, menite să pună în valoare cultura orașului București, au din luna martie mai multe șanse să își vadă materializate visurile. Începând cu data de 15 martie 2016, cei interesați pot aplica la programul de finanțare nerambursabilă București – Orașul in-vizibil, lansat de ARCUB -Centrul Cultural al Municipiului București. Bugetul total al programului de anul acesta este de 4.000.000 de lei, iar finanțările obținute pot fi de până la 70.000 de lei, pentru fiecare proiect în parte.

Solicitarea finanțarii nerambursabile se va face online, accesând Platforma de Aplicare, până la data de 13 aprilie 2016, orele 17:00, cu condiția respectării „Ghidului instrucțiunilor pentru utilizarea platformei”, pus la dispoziție de ARCUB. Aplicanții care vor întâmpina probleme tehnice în acest demers, pot solicita suport la adresa de e-mail aplicatie.arcub@itc.ro iar pentru probleme administrative, se pot adresa la finantare@arcub.ro.

image002

Proiectele care se încadrează într-unul din următoarele domenii culturale: arte vizuale, respectiv pictură, sculptură, grafică, arte decorative, fotografie, video-art, instalații, colaj, artă textilă, design, arhitectură, proiecte curatoriale, artele spectacolului, precum teatru, dans sau muzică, film în cadrul unui festival și educație culturală, au mai multe șanse de a obține finanțare de la ARCUB. Deoarece Bucureștiul a fost admis pe lista scurtă a orașelor care candidează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021,  prioritățile de finanțare pentru anul 2016 vizează ofertele culturale care pun în valoare identitatea culturală locală în context european și cele care utilizează arta ca metodă de regenerare a comunităților locale și urbane. De asemenea, proiectele care vin în sprijinul punerii în valoare a zonelor relevante pentru identitatea și istoria locală, precum clădirile, monumentele și spațiile publice sau cele care oferă tinerilor, indiferent de mediul din care provin, posibilitatea de a participa la evenimente culturale în sau în afara școlii, au mai multe șanse de finanțare. O altă prioritate în programul de finanțare 2016 București – Orașul In-vizibil o reprezintă proiectele ce susțin participarea echilibrată a cetățenilor, în special a celor din zonele periferice ale capitalei, la sistemul cultural și cele care promovează schimbul de experiență între organizații care produc noi oferte culturale de calitate pentru noi tipuri de public.

Anul trecut, peste 80 de proiecte culturale independente au fost finanțate prin programul de finanțare ARCUB.

Detalii pe www.arcub.ro.

Urmăriţi-ne pe Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.